The Daily Telegraph onthult eindelijk details seksueel misbruik door Topshop-eigenaar Sir Philip Green

Sir Philip Green wordt beschuldigd van aanranding en racisme.

Fashion, Beauty, Event, Suit, Little black dress, Formal wear, Premiere, Dress, Tuxedo, Smile,
Getty Images

Het leek even alsof dit geval van seksueel misbruik door Topshop-eigenaar Sir Philip Green in de doofpot zou verdwijnen, maar Britse krant The Daily Telegraph brengt nu eindelijk de details van deze zaak naar buiten. Eerder was de publicatie een verbod hiertoe opgelegd door het Hooggerechtshof, maar deze is nu ingetrokken.

Wurgen en aanranding

Wat blijkt? De modeman heeft miljoenen betaald om zijn slachtoffers stil te houden. Zo betaalde hij een vrouwelijke manager meer dan één miljoen pond nadat ze de retailmagnaat beschuldigde van handtastelijkheden, als onderdeel van een serie beschuldigingen. Beschuldigingen die eindelijk gedeeld mogen worden na een strijd van zes maanden in de rechtbank. Green zou zelfs een zwarte medewerker meermaals op een nare manier hebben gediscrimineerd. Zo zou hij tegen hem hebben gezegd: 'What the ---- heb jij op je hoofd?' waarbij hij in het bijzijn van anderen doelden op de dreadlocks van de man. Ook deze man ontving één miljoen pond. Daar eindigt het niet. Sir Philip Green zou zelfs een vrouwelijke collega 'bij het gezicht hebben gepakt' en een ander 'in een wurggreep' hebben gehouden. Uiteraard traumatiserende gebeurtenissen. Sir Philip is de eigenaar van high street-merken waaronder Topshop, Dorothy Perkins en Burtons.

Geheimhouding

Nadat hij The Daily Telegraph voor smaad aanklaagde (waardoor de krant het nieuws niet kon brengen), liet hij deze aanklacht uiteindelijk vallen. Toch bleek later dat hij zijn eigen personeel had bedreigd met de woorden 'niks meer te zeggen tegen de media', omdat anders 'de nodige stappen' ondernomen zouden worden. Tijdens zijn strijd met The Daily Telegraph heeft hij verslaggevers op een zeer agressieve manier benaderd, om deze te intimideren. Politici in het Verenigd Koninkrijk hebben zich uitgesproken om hardere wetten in te voeren rondom geheimhoudingsovereenkomsten. Dit zou slachtoffers en omstanders beter moeten beschermen. 'Het systeem is gebroken', aldus politicus Lord Hain. In de nasleep van #MeToo, heeft de Britse premier Theresa May gezegd dat ze dit zeker onder de loep zal nemen. Verder wordt er opgeroepen dat Sir Philip zijn koninklijke titel als ridder wordt ontnomen. De zaak loopt verder nog.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion