Katy Perry beschuldigd van 'racisme' in navolging Prada en Gucci

Het gaat om deze schoenenlijn van de zangeres.

Footwear, Shoe, Fictional character,
Getty Images

Nadat Prada en Gucci door het stof moesten wegens 'blackface claims', wordt nu ook Katy Perry beschuldigd van racisme. Het gaat om haar schoenenlijn. Alle drie de modemerken haalden na kritiek van volgers producten uit de winkels , omdat die gelijkenissen zouden vertonen met blackface – een karikatuur van de zwarte man of vrouw.

Eyewear, Hair, Lip, Glasses, Face, Sunglasses, Red, Beauty, Neck, Shoulder,
Gucci

Boycotten

Zangeres Katy Perry heeft inmiddels laten weten dat ze zeer teneergeslagen is door het commentaar op de nieuwe schoenmodellen van haar eigen modelabel. In haar optiek waren ze bedoeld als 'een knipoog naar moderne kunst en surrealisme', maar deze werden op social media bestempeld als 'uitermate racistisch'. Het lijkt alsof deze modemerken en celebrity's hier een blinde vlek voor hebben. Perry zei ook: 'Het is nooit mijn bedoeling geweest om iemand pijn te doen. Ze gaan meteen uit de handel.' In het geval van het Italiaanse modehuis Gucci ging het om een opvallend model trui, dat als een soort zwarte bivakmuts over het hoofd wordt getrokken met felrode lippen erop geborduurd. Bij Prada ging het om een sleutelhanger. Beide partijen maakten direct na de verschijning en reacties hun excuses. Weliswaar is het voor bekende Amerikanen waaronder rapper T.I. en regisseur Spike Lee reden om Gucci en Prada geheel te boycotten. Terwijl de zwarte Amerikaanse ontwerper Dapper Dan de creative director van Gucci, Alessandro Michele, uitnodigde in de wijk Harlem in New York voor een gesprek over diversiteit.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion