Filling Pieces brengt samen met Ronald van der Kemp duurzame haute couture sneakerlijn uit

Guillaume Philibert van Filling Pieces is ook net opgenomen in Forbes prestigieuze 30 Under 30-lijst.

Footwear, Shoe, Leg, High heels, Illustration,
Marijke Aerden

Het is wel een week voor Filling Pieces: eerst belandde oprichter Guillaume Philibert in Forbes prestigieuze 30 Under 30-lijst, nu brengt het sneakerlabel diens samenwerking uit met modeontwerper Ronald van der Kemp. Het gaat om een duurzame en haute couture-schoenencollectie.

Cult following

Ronald van der Kemp is een couturier van Nederlandse bodem, die al Zendaya, Tracee Ellis Ross en Emma Watson kleedde. Hij staat bekend om zijn hypervrouwelijke en uitgesproken, jaren tachtig geïnspireerde stijl, waarbij hij veelal gebruik maakt van recycling en duurzame materialen. Voordat hij zijn eigen label begon, werkte hij al voor Celine, Barneys en Guy Laroche. Eerder besloot hij de handen ineen te slaan met nog een ongeëvenaard Amsterdams talent: Filling Pieces, een sneakerlabel dat al snel een cult following had. Juist ook internationaal.

Clothing, Gown, Dress, Purple, Violet, Magenta, Shoulder, Formal wear, Fashion, Fashion model,
Marijke Aerden

Status quo

Voor de Lente/Zomer 2019 Haute Couture-collectie van Ronald van der Kemp heeft Filling Pieces een aantal schoenen ontworpen. Alle sneakers zijn vervaardigd van overgebleven stukken leer en stoffen uit het Filling Pieces-archief, die opnieuw toegepast zijn in de nieuwe ontwerpen. Hiermee willen beide partijen de status quo van de modewereld aan de kaak stellen: waarom zouden producten maar één seizoen meegaan? Wat wordt een duurzame oplossing om met overtollige materialen en overgebleven voorraad om te gaan? Tijd om 'fast fashion' te doorbreken. Van der Kemp zegt over de samenwerking: 'De combinatie van de beste streetwear en couture van Nederlandse bodem was een geweldige combinatie voor ons om te presenteren aan de internationale modemedia gedurende coutureweek in Parijs afgelopen zomer. Een duurzame samenwerking tussen FP en RVDK.' De drie stijlen die over het Lente/Zomer 2019-plankier gingen – de High Field Boot Sky RVDK, de Low Sandal Arch Runner RVDK en de Race Runner Shuttle RVDK – zijn vanaf 18 februari verkrijgbaar op www.fillingpieces.com.

Leg, Trousers, Knee, Sock, Athletic shoe, Active pants, Ankle, Kick, Walking shoe, Soccer kick,
Marijke Aerden
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion