Jan Taminiau lanceert eerste ready-to-wear collectie

Naast zijn befaamde couture komt de Nederlandse ontwerper nu met een nieuwe lijn, genaamd TAMINIAU.

jan-taminiau-ready-to-wear
TAMINIAU

De Nederlandse couture-ontwerper Jan Taminiau lanceert binnenkort zijn allereerste ready-to-wear collectie, genaamd TAMINIAU. De nieuwe collectie zal bestaan uit duurzame items voor ieder moment van de dag. Traditionele modeseizoenen spelen geen rol bij Taminiau's nieuwe collectie. Er wordt gestreefd naar tijdloosheid waarbij de items vooral bedoeld zijn voor de moderne vrouw die vaak op reis is naar uiteenlopende bestemmingen.

TAMINIAU

'Als ik over TAMINIAU spreek, spreek ik over de "wardrobe" die ik vrouwen wil aanbieden met essentiële stukken voor haar garderobe. Jarenlang heb ik couture looks ontworpen voor speciale gelegenheden, maar ik wil er nu ook bij zijn op de dagelijkse momenten van de vrouw,' aldus Jan Taminiau in een persbericht over zijn eerste ready-to-wear collectie. De ontwerper zegt daarbij niet te geloven in seizoenen, waardoor de collectie uit items bestaat die op ieder moment in het jaar gedragen kunnen worden. Het gaat in totaal om veertig items, bestaande uit losvallende jasjes, broeken en tops met een sterke focus op ambachtelijke details, zoals handgeborduurde applicaties. De stoffen die Taminiau heeft gebruikt zijn voornamelijk duurzaam, zoals bamboe, maar ook zien we veel zijde, twill en tweed terugkomen. Inspiratie voor de collectie komt uit Taminiau's eigen archief. Zo worden zijn haute couture-creaties opnieuw geïnterpreteerd, om in de behoeften van de moderne vrouw te voorzien.

TAMINIAU is vanaf donderdag 7 maart verkrijgbaar, zowel op de website van Jan Taminiau als in een tijdelijke TAMINIAU-flagshipstore, die van maart tot en met april te vinden is op de Hobbemastraat 3 in Amsterdam. Prijzen variëren tussen de 300 en 1800 euro.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion