Hedi Slimane onthult zijn eerste winkel voor modehuis Celine

De Franse ontwerper toont zijn visie voor het vernieuwde winkelconcept van het modehuis.

nieuwe-celine-winkel-new-york
Hedi Slimane - Celine

Toen vorig jaar bekend werd gemaakt dat Franse ontwerper Hedi Slimane het roer zou overnemen van de geliefde Phoebe Philo bij modehuis Celine, ontstond er veel reuring in de modelwereld. Nog meer kwam de ontwerper en zijn visie voor het modehuis in opspraak door de aanpassingen aan het logo, en werd zijn eerste show met verschillende kritieken ontvangen. Nu is bekend dat de ontwerper zijn eerste winkel voor Celine heeft geopend, en dat ziet er zo uit.

Hedi Slimane - Celine

Nieuw concept

Women's Wear Daily maakt bekend dat Slimane's eerste winkel voor Celine in hartje New York ligt, aan Madison Avenue. Het concept toont Slimane's signature doormiddel van het grafische ontwerp van de nieuwe winkel. Wat meteen opvalt is het minimale kleurgebruik waarin aardse tinten de boventoon voeren. Hout, verschillende soorten steen en wit licht vormen de nieuwe winkel-ervaring van het Franse modehuis. Slimane staat bekend om zijn gebruik van zwart-wit marmer tijdens zijn tijd bij Saint Laurent. In de Celine winkels heeft Slimane warmere elementen zoals de houten meubels geïntroduceerd. Basaltina, een Romeinse lavasteen, wordt gebruikt voor vloeren, terwijl de muren zijn voorzien van zwart graniet, wit marmer uit Italië en een diepzwarte steen met grafische witte elementen afkomstig uit het zuiden van Frankrijk.

nieuwe-winkel-celine-new-york
Hedi Slimane - Celine

Dames en heren gemixt

Er zijn geen mannequins aanwezig in de nieuwe winkel. De kleding uit de nieuwste collecties wordt getoond op koperen hangers, gemonteerd aan het vijf meter hoge plafond. Celines nieuwe tassenontwerpen zullen aan het begin van de winkel worden getoond, waar schoenen aan de achterkant van de winkel te vinden zijn. Het nieuwe winkelconcept zal tussen 25 februari en begin maart ook op andere locaties van Celine winkels in New York, Tokio en Parijs worden toegepast. Daarbij zullen ook extra winkels met een gelijksoort concept worden geopend in steden als L.A., Londen, Milaan en Shanghai.

nieuwe-winkel-celine-new-york
Hedi Slimane - Celine

Celines CEO Séverine Merle vertelt in een interview met WWD dat er zowel heren- als damesboetieks zullen worden geopend en grotere winkels waarbij beide collecties zullen worden aangeboden: 'Celine heeft een goed distributienetwerk en een hoge zichtbaarheid, maar geen grote winkels. We zullen grotere winkels openen in grote steden die geschikt zijn voor herenkleding en de nieuwe uitgebreide vrouwencollecties'.

nieuwe-winkel-celine-new-york
Hedi Slimane - Celine
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion