Kim Kardashian zou rip-off sites inlichten over haar outfits vóórdat ze iets draagt

Mode-kritisch Instagram-account Diet Prada meldt dat Kim Kardashian nog vóórdat ze designerlooks draagt websites inlicht over haar outfits.

Kim Kardashian West Thierry Mugler jurk
Getty Images

Kim Kardashian West maakt er een gewoonte van headlines te creëren met haar sexy, nietsverhullende designeroutfits. Zo ook afgelopen weekend toen ze de Hollywood Beauty Awards bezocht met hair stylist Chris Appleton in een vintage Thierry Mugler jurk uit 1998, die in tegenstelling tot al het andere op deze aardbol niet gehoorzaamd aan de wet van Newton. Dit keer is het echter niet alleen Kims jasdropping voorkomen die het internet in zijn ban houdt, maar haar volgens bronnen 'sneaky' gedrag.

Namaak mode

Wat blijkt? Mode-kritisch Instagram-account Diet Prada – dat bekende modehuizen scherp houdt door o.a. kopieergedrag of racisme in collecties bloot te leggen – meldt dat Kim Kardashian nog vóórdat ze designerlooks draagt, webshop Fashion Nova inlicht over haar outfits zodat de site razendsnel een precieze namaakversie op de markt kan brengen om te verkopen. Hoe kwam Diet Prada hier achter, hoor ik u denken?

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

'Recentelijk vond een fast fashion shoot plaats met een Vintage Mugler jurk, die Kim Kardashian heel toevallig zondagavond aan had naar de Hollywood Beauty Awards… en ja, het ziet eruit als de echte jurk, geen photoshop. Voordat Fashion Nova de [nagemaakte, red.] jurk online zette om 21:00 uur, lekte het model Yodit Yemane wellicht per ongeluk een Instagram Story 2,5 uur eerder met foto-opties van haar shoot met de Mugler replica,' aldus de Instagrampost. In de bestandsnaam van de Fashion Nova fotoshoot kun je zelfs zien dat de jurk ‘de Kim jurk’ wordt genoemd, die nu op de website de 'Winning Beauty Cut Out Gown' is, en dat de shoot vier dagen voor de Hollywood Beauty Awards plaatsvond. Volgens Diet Prada zou Kim haar vintage vondsten kenbaar maken aan deze fast fashion ketens voordat ze ze draagt.

Ontkenning

Kardashian, die het bericht van Diet-Prada snel oppikte, ontkent de insinuaties over het profiteren van rip-offs van de door haar gedragen couture-creaties. Op haar Instagram story stelde de reality-tv ster dat ze geen rol speelde in de knockoff van haar Mugler-jurk, en verdedigde de mode-ontwerpers met wie ze samenwerkt: 'Mijn relaties met ontwerpers zijn erg belangrijk voor mij. Het heeft me meer dan tien jaar gekost om deze relaties op te bouwen en ik heb enorm veel respect voor de hoeveelheid werk dat ze investeren om hun ideeën tot leven te brengen. Ik ben dankbaar voor elk mode-moment dat deze ontwerpers en hun jurken me hebben gegeven', zo stelt Kim. 'Twee dagen geleden had ik het voorrecht om een unieke vintage Mugler-jurk te dragen en in minder dan 24 uur werd een goedkopere versie van de jurk op een site aangeboden. Dit is een manier om mensen te laten geloven dat er een relatie is tussen mij en deze modewebsite, maar die is er niet. Je moet niet alles geloven wat je leest online. Ik heb geen relaties met deze sites, ik lek mijn looks aan niemand en ik steun niet wat deze bedrijven doen', aldus Kardashian.

Sneaky samenwerkingen

Het Amerikaanse Fashion Nova staat bekend om het razendsnel produceren van rip-offs van celebrity outfits. Alle fast fashion wordt gemaakt in hun fabriek in Los Angeles om in slechts een paar dagen nadat beroemdheden de looks dragen, rip-offs online te kunnen aanbieden. Dit was al bekend, maar het feit dat Kim Kardashian zélf informatie en outfits doorspeelt naar Fashion Nova komt als een complete verrassing. Niet alleen is het respectloos naar de modehuizen waarvan Kim de kleding draagt, maar ook houdt het een bizarre fast fashion cyclus in stand van namaak-items die razendsnel, in zeer slechte kwaliteit worden gemaakt en verkocht, en door de consument waarschijnlijk voor één Instagramfoto gebruikt worden alvorens ze hun bijdrage leveren aan de plastic soep. ‘Kim, je zal nooit je sneaky samenwerkingen toegeven, maar wij hebben alle bonnetjes,’ aldus Diet Prada. Ouch.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion