Karl Lagerfeld overleden op 85-jarige leeftijd

De Duitse ontwerper en creative director van onder meer Chanel en Fendi is overleden in zijn woonplaats Parijs.

karl-lagerfeld-overleden
Victor VIRGILEGetty Images

Karl Lagerfeld is vandaag overleden op 85-jarige leeftijd in zijn woonplaats Parijs, zo meldt het modehuis Chanel. Lagerfeld is sinds 1983 creative director bij het modehuis Chanel en sinds 1968 bij Fendi, en was daarnaast stylist en fotograaf. Ook stond hij aan het hoofd van zijn eigen gelijknamige label Karl Lagerfeld.

Gezondheid

'Diep bedroefd maakt het Huis Chanel het overlijden van Karl Lagerfeld bekend, de creative director van Chanel Fashion House sinds 1983', aldus het modehuis op Instagram. Er gingen al een tijd geruchten dat het niet goed ging met de gezondheid van de ontwerper, toen hij recent niet verscheen bij de laatste couture show van Chanel op 22 januari in het Grand Palais in Parijs. Een woordvoerder van het modehuis meldde toen dat de ontwerper slechts 'moe' was. Lagerfeld werd voor het laatst in het openbaar gezien in november, bij de verlichting van de kerstlichten op de Champs-Élysées. Gister zou hij nog aan het werk zijn geweest.

Oorzaak overlijden

Het Franse medium Le Figaro meldt dat 'de ontwerper al een aantal weken heel zwak was' en de Franse website PurePeople dat hij gisteravond met spoed in het ziekenhuis werd opgenomen in het Hôpital Américain de Paris in Neuilly-sur-Seine, waar hij vanmorgen overleed. De oorzaak van zijn overlijden zou alvleesklierkanker zijn, aldus een bron aan Daily Mail. Bekend is dat Karl in zijn testament heeft laten opnemen dat zijn as met dat van zijn moeder en zijn geliefde kat Choupette (mocht zij voor hem overlijden, wat niet het geval is) wordt uitgestrooid.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Geboortedatum onbekend

Karl Lagerfeld werd vermoedelijk op 10 september 1933 geboren (hij heeft altijd geweigerd zijn echte geboortedatum te onthullen) in Hamburg in Duitsland. Begin jaren vijftig verhuist hij met zijn moeder naar Parijs. Met dank aan zijn passie voor tekenen en mode, valt hij op een goed moment op bij modeontwerper Pierre Balmain en wordt hij ingehuurd als zijn assistent. Daarna gaat hij aan de slag als stylist bij Franse modehuizen Jean Patou en Chloé, voordat hij vanaf 1968 met het Italiaanse modehuis Fendi in zee gaat als creative director. In 1983 wordt hij daarnaast ook creative director voor de haute couture-, prêt-à-porter- en accessoire-collecties bij Chanel. In 1984 richtte hij zijn gelijknamige modelabel op.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion