Dior komt opnieuw met een feministisch statement T-shirt

Tijdens de presentatie van de Herfst/Winter 2019 collectie was feminisme opnieuw een focuspunt.

Fashion model, Fashion show, Runway, Fashion, Clothing, Waist, Shoulder, Street fashion, Footwear, Public event,
Imaxtree

Paris Fashion Week werd maandag ingeluid, waar verschillende modehuizen reeds hun nieuwe collectie voor het najaar toonden. Gister presenteerde Frans modehuis Dior zijn nieuwste Herfst/Winter 2019 collectie. De slogan-T-shirts van Dior zijn sinds de benoeming van Maria Grazia Chuiri in 2016 bijna een vast onderdeel geworden van elke collectie van het Franse modehuis. Ook deze nieuwste collectie van het modehuis zat wederom vol met feministische referenties in de vorm van slogans op T-shirts, kunst en decor.

Fashion show, Fashion model, Runway, Fashion, Clothing, Tartan, Street fashion, Pattern, Plaid, Waist,
Imaxtree

Rebelse decadentie

Diors creative director Maria Grazia Chiuri staat nu al enkele jaren aan het roer van het Franse modehuis, waar ze als eerste vrouwelijke ontwerpster het modehuis de creative leiden mocht geven. In haar eerste collecties toonde Chiuri haar visie voor het modehuis, waarin vrouwen centraal staan. Ook in haar nieuwste Herfst/Winter 2019 collectie zijn vrouwen en het feminisme een belangrijk focuspunt. Geïnspireerd op de Britse Teddy Girls uit de jaren '60, toonde de collectie een vorm van rebelse decadentie. Afgeleid van de Britse rebellie van de stijl van de Teddy Girls, droegen alle modellen sportieve vissershoedjes met moderne prints. Chiuri opende haar show voor Dior met een lezing in het Italiaans door Tomaso Binga, een vrouwelijke Italiaanse kunstenaar onder een mannelijk pseudoniem, wiens feministische alfabet was afgebeeld op de muren van de showlocatie, die zoals gewoonlijk plaatsvond in de achtertuin van het Musée Rodin.

Fashion show, Runway, Fashion, Clothing, Fashion model, Street fashion, Outerwear, Denim, Waist, Shoulder,
Imaxtree

Sisterhood

Maria Grazia Chiuri maakte haar feministische belangenbehartiging opnieuw duidelijk door modellen de catwalk op te sturen in T-shirts met leuzen als Sister Is Global, afgeleid van Robin Morgan's gelijknamige boek uit de jaren '70. Het boek bevat radicaal-feministische geschriften die zijn bewerkt door de Amerikaanse auteur. De titel van het boek is geïnspireerd op een leus gebruikt tijdens de eerste openbare actie van de New York Radical Women eind jaren '60. Dior onthulde verschillende versies van hetzelfde T-shirt, met teksten als Sister Is Global, Sisterhood is Global en Sisterhood is Powerful. Hoewel het nog niet precies bekend is wanneer de T-shirts beschikbaar zijn, zullen de nieuwste slogan T-shirts van het modehuis de aankomende tijd ongetwijfeld door velen gedragen worden.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion