Dit zijn Karl Lagerfelds laatste woorden in de nieuwe Chanel podcast

De ontwerper, die op 19 februari op 85-jarige leeftijd overleed, spreekt zijn laatste woorden uit in dit interview van Chanel.

karl-lagerfeld-podcast-chanel
Kristy SparowGetty Images

Dinsdag 19 februari was een zwarte dag voor de modewereld. Legendarische modeontwerper Karl Lagerfeld overleed op 85-jarige leeftijd in Parijs. Lagerfeld kreeg faam door zijn ontwerpen voor modehuizen als Chanel en Fendi, waarvan hij beide creative director was. Chanel heeft nu zijn nieuwste podcast openbaar gemaakt, waarin één van de laatste interviews met Lagerfeld te horen is.

Laatste woorden

Als onderdeel van Chanels podcastserie 3.55, waarin het vakmanschap van het modehuis centraal staat, werd Lagerfeld geïnterviewd door Tyler Brûlé van het tijdschrift Monocle. In deze eerste aflevering, die opgenomen werd in het New Yorkse Mercer Hotel vlak voor de Métiers d'Art-show in het Metropolitan Museum of Art in december 2018, bespreken de twee het belang van de vele technieken die Chanel hanteert - ook wel de savoir faire van het modehuis. In het 45 minuten-durende gesprek komen onder andere Lagerfelds ideeën wat betreft vakmanschap, mode en zijn werk aan bod. Zo verbetert hij direct de eerste vraag van Brûlé door te zeggen dat hij niet een collectie 'moet aanleveren voor Chanel', maar 'erg blij is dat te mogen doen'. Hij vertelt over zijn werk als 'het aanbieden van een fantasie', waarbij hij geen onderscheid maakt tussen potentiële klanten. 'Ik maak geen mode voor een type man of vrouw, maar voor iedereen die het mooi vindt,' aldus de iconische ontwerper.

Benieuwd geworden naar het volledige gesprek en Lagerfelds laatste (publieke) woorden? De podcast van Chanel beluister je hier.

Fashion week

Op dinsdag 5 maart vindt de Chanel Herfst/Winter 2019 show plaats in het Grand Palais in Parijs, waar één van de laatste collecties wordt getoond waar Lagerfeld aan heeft gewerkt. Het is niet alleen de eerste show van het modehuis sinds zijn overlijden, maar ook voor Virginie Viard als nieuwe creative director, die een paar uur na Lagerfelds overlijden werd aangesteld. Image director Eric Pfrunder zal Viard ondersteunen in haar rol, zo maakte het Franse modehuis vorige week bekend. De show belooft een emotioneel hoogtepunt te worden van de Parijse modeweek.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion