Calvin Klein stopt met ready-to-wear lijn

Het modehuis laat weten geen collecties meer te zullen tonen tijdens New York Fashion Week.

Performance, Talent show, Event, Performing arts,
Getty Images

Eind vorig jaar stapte Belgische ontwerper Raf Simons plotseling op bij modehuis Calvin Klein na twee jaar creative director te zijn geweest. Destijds deden de geruchten de ronde dat met het vertrek van Simons tevens zijn opgezette prêt-à-porter lijn genaamd Calvin Klein 205W39NYC zou verdwijnen. Nu maakt het Amerikaanse modehuis officieel bekend de lijn te laten vallen en volledig te stoppen met ready-to-wear collecties.

Einde van een tijdperk

Raf Simons verliet het modehuis eerder vorig jaar, na onenigheid over de creatieve visie van het modehuis. Het driejarige contract van Simons zou in augustus zijn afgelopen. Na het vertrek van Simons, stelde Calvin Klein dat de prêt-à-porter lijn 205W39NYC opnieuw zou worden gelanceerd onder een nieuwe naam. Nu maakt het modehuis echter bekend te stoppen met de gehele lijn, en zal het tevens geen prêt-à-porter collecties meer tonen, zo meldt Women's Wear Daily. Deze herstructurering van het merk betekent dat ongeveer 100 werknemers in New York en Milaan hun baan verliezen, en dat er een einde is gekomen aan Calvin Kleins deelname aan New York Fashion Week.

Nieuwe richting

Natuurlijk kan Calvin Klein ooit weer een terugkeer maken naar de catwalk tijdens de internationale modeweken. Voor nu lijkt het erop dat de focus van het merk vooral zal liggen op lijnen die het meest rendabel zijn, zoals de denim en ondergoedcollecties. Het label lanceerde onlangs een campagne met Kendall Jenner, Shawn Mendes en Noah Centineo waar het internet geen genoeg van kon krijgen wat een ware hit werd. Ook wordt er gezocht naar een nieuwe creative director voor het modehuis, maar er wordt verondersteld dat de ontwerper niet zo bekend zal zijn als Simons, stelt Business of Fashion.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion