Nieuw baanbrekend tenue voor het Nederlands vrouwenelftal voor het WK ontworpen door Nike

Inclusief retro stijl en tulpenprint.

Nederlands elftal

Het Nederlandse nationale dameselftal heeft het de afgelopen jaren ver geschopt. Het hoogtepunt was hun overwinning in 2017 tijdens het EK, de eerste keer ooit dat een Nederlands damesteam deze titel won. Deze zomer zullen de Oranje Leeuwinnen het veld opnieuw betreden tijdens de Wereld Kampioenschappen in Frankrijk. Nu is bekend geworden dat Nike de nieuwe sporttenues van de Oranje Leeuwinnen exclusief heeft ontworpen, die een ode brengen aan het Nederlands voetbal.

Orange, Clothing, Red, Collar, Sleeve, Outerwear, T-shirt, Jersey,
Nederlands elftal - Nike
Orange, Clothing, Red, Sleeve, Outerwear, Textile, T-shirt, Crop top, Peach, Shirt,
Nederlands elftal - Nike

Retro en tulpen

Traditiegetrouw is het tenue voor het nationale elftal van top tot teen oranje en is het voorzien van een nieuw element, een geometrisch tulpenpatroon dat te zien is op de voorkant van de shirts. De tops zijn geïnspireerd door eerdere ontwerpen, maar hebben ditmaal een moderne en vrouwelijke twist gekregen. De look wordt afgemaakt met oranje shorts en kousen. Het nieuwe tenue is het resultaat van drie jaar onderzoek door Nike om een 'toekomstbestendige outfit' voor het damesvoetbal te creëren. Het proces begon bij het analyseren van feedback van de voetbalsters, wat leidde tot een v-hals, langere mouwen en een nieuwe pasvorm. Zo zijn er zijn nauwkeurige 4D-metingen van alle spelers uitgevoerd om optimale passende ontwerpen als resultaat te krijgen. Het onderzoeksteam legde tijdens dit proces ook de bewegingen van het lichaam vast om het effect van beweging op de kleding te bepalen. Het resultaat is het meest persoonlijke en prestatiegerichte damestenue dat Nike ooit heeft gemaakt. Sinds 2010 worden alle Nike tenues gemaakt van gerecyclede waterflessen, zo ook de nieuwe dames-outfits.

Clothing, Sportswear, Orange, Jersey, Red, Sleeve, Standing, T-shirt, Joint, Shoulder,
Nederlands elftal - Nike

Nederlandse aanvalster en tevens de beste voetbalster ter wereld Lieke Martens, laat weten verheugd te zijn met hun nieuwe outfits: 'We zijn echt blij met het nieuwe tenue. Het is modern en stijlvol van model, maar ook een beetje retro. Ik denk dat de supporters het ook mooi zullen vinden. De zomer van 2017 was een geweldige ervaring waarin we het potentieel van damesvoetbal in Nederland hebben laten zien. Deze keer zijn we gefocust op spelen op ons allerhoogste niveau en ik hoop dat de fans weer trots op ons kunnen zijn.'

Clothing, Aqua, Turquoise, Blue, Teal, Azure, Sleeve, T-shirt, Outerwear, Turquoise,
Nederlands elftal - Nike

Ode aan Nederlands voetbal

Het nieuwe shirt is ook voorzien van het exclusieve dameslogo van de KNVB, dat werd geïntroduceerd aan het begin van de zomer van 2017. 'Het tulpenpatroon valt echt op en maakt het een onmiskenbaar Nederlands shirt. Wij zien het als een mooie ode aan het Nederlandse voetbalerfgoed en het succes en de houding van de huidige spelers', zo vertelt Cassie Looker, hoofd damesvoetbal-kleding bij Nike. Het nieuwe tenue zal voor het eerst te zien zijn op 5 april, waar het elftal het opneemt tegen Mexico tijdens een vriendschappelijke wedstrijd. Op 11 juni zal de eerste wedstrijd voor het WK van het Nederlandse team plaatsvinden in de Franse stad Le Havre, waar de Oranje Leeuwinnen het zullen opnemen tegen Nieuw-Zeeland.

Clothing, Aqua, Turquoise, Blue, Teal, Azure, Sleeve, T-shirt, Outerwear, Turquoise,
Nederlands elftal - Nike

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion