Na het schrappen van bont gaat Burberry nu ook compleet plasticvrij

Het Britse modehuis zet serieuze stappen naar een duurzame toekomst.

burberry-plasticvrij
Edward BerthelotGetty Images

Begin september werd bekendgemaakt dat Burberry per direct stopte met het gebruik van bont in diens collecties. Het Britse modehuis komt nu met de belofte compleet plasticvrij te zijn in 2025. Dat blijkt uit een rapport gepubliceerd door de Ellen MacArthur Foundation, een organisatie die modemerken helpt om te schakelen naar een duurzamere productie van kleding.

Plasticvrij

Sinds de komst van Riccardo Tisci als nieuwe creative director bij Burberry in maart 2018 zet het Britse modehuis serieuze stappen naar een duurzamere productie. Zo tekende het modemerk in oktober vorig jaar de zogeheten New Plastics Economy Global Commitment, een verklaring waarmee bedrijven beloven wereldwijde verspilling binnen de mode-industrie tegen te gaan om zo de ecologische voetafdruk te verminderen. Grote modemerken als Stella McCartney en H&M hebben deze verklaring al eerder getekend. Een van de grootste doelen binnen de New Plastics Economy Global Commitment is het verminderen van plastic door ervoor te zorgen dat alle verpakkingen recyclebaar worden. Burberry geeft nu aan dat alle toekomstige verpakkingen herbruikbaar, recyclebaar of biologisch afbreekbaar zullen zijn in 2025. Ook is het modehuis ook van plan hun klanten de mogelijkheid te geven ongewilde kledinghangers te recyclen.

Duurzaam

Al eerder heeft het Britse modehuis stappen ondernomen om het gebruik van plastic drastisch te verminderen. Zo werd onder meer kunststof verbannen uit alle nieuwe tassencollecties, waarmee het modemerk al tientallen tonnen aan plastic heeft bespaard. Daarnaast heeft Burberry de handen ineen geslagen met Renewable Energy 100, een wereldwijd initiatief bestaande uit meer dan honderd bedrijven die verklaard hebben zuiniger met energie om te gaan. Naast die duurzame beslissingen maakte Burberry vorig jaar dus al bekend ook te stoppen met bont en vernietigen van onverkochte items. Zo was Tisci's debuutcollectie voor Burberry tijdens London Fashion Week geheel bontvrij. Hiermee laat het modehuis zien zich volledig in te zetten voor een duurzame toekomst.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion