Louis Vuitton en Prada model Nathan Westling komt uit de kast als transgender

Het bekende 22-jarige model maakte zijn coming-out bekend in een openhartig interview.

Clothing, Plaid, Sleeve, Fashion, Cool, Shoulder, Neck, Outerwear, Waist, Tartan,
Collier Schorr / The Society

Het iconische model Natalie Westling staat bekend om haar campagnes voor Louis Vuitton, Marc Jacobs en Prada waar haar indringende donkere ogen en iconische rode kapsel haar een opvallende verschijning maken. Al enige tijd zagen we weinig nieuwe campagnes of shows met het populaire model, en nu wordt duidelijk waarom. Het 22-jarig model heeft via een interview met CNN aangekondigd transgender te zijn en vanaf nu door het leven gaat als Nathan Westling.

'Onwetend'

Na zijn afwezigheid op de catwalk sinds hij vorig jaar oktober de Louis Vuitton-show liep, vertelt Nathan dat hij de afgelopen zes maanden in Los Angeles heeft gewoond en hormoontherapie heeft ondergaan om zijn fysieke vertoning passend te maken met zijn aangeboren identiteit als man. Deze keuze maakte het model eerder vorig jaar na een tijd van therapie en medicatie voor depressie en angstproblemen, waarna hij besloot om het ware onderliggende probleem aan te pakken. Tijdens zijn jeugd voelde Nathan dat hij nergens helemaal bij hoorde; zowel niet bij de meisjes als bij de jongens: 'Waar ik vandaan kom zien mensen de (transgender) personen zoals ik – of om het even welke homoseksuele, lesbische of andere persoon uit de LGBT-scène – als freaks omdat ze gewoon onwetend zijn'.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Masker

Nathan geeft in het interview aan dat het modellenwerk er voor een deel voor zorgde dat hij verschillende kanten van zichzelf kon ontdekken: 'Doordat ik al die verschillende haar- en make-up stijlen kon uitproberen tijdens shoots en shows heb ik mezelf kunnen ontdekken en mezelf als zoveel verschillende dingen kunnen zien. Dit heeft me geholpen om er echt achter te komen dat dit is wie ik zou moeten zijn en dat ik daarvoor dit pad zou moeten bewandelen.' Nathan vertelt verder over zijn keuze om de mannelijke identiteit aan te nemen. 'Het was een ongelooflijke periode, het is een ongelooflijk proces geweest en ik ben gewoon heel blij dat ik nu hier ben - en ook op zo'n jonge leeftijd', zo vertelt het model tegenover CNN. 'Het voelt alsof ik mijn hele leven een masker heb gedragen. Maar toen ik eenmaal dat masker verwijderde, voelde het zo goed dat ik niet meer wil proberen iets te zijn dat ik niet ben.'

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Carrière

Nathan wil zeker terugkeren naar de modewereld en zijn modellenwerk weer oppakken. Hij en zijn agenten van The Society New York hebben al contact gehad met belangrijke klanten van eerdere opdrachten uit het verleden en hij zegt dat de reacties over het algemeen zeer ondersteunend zijn. Hoewel er nog veel werk aan de winkel is voordat gelijkheid en diversiteit de nieuwe norm is binnen de mode-industrie (en daarbuiten), krijgt Nathan vooral steun vanuit de industrie waarin individuen zouden moeten worden gevierd ongeacht hun afkomst, seksuele voorkeur of gender.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion