Waarom de gehele modewereld zich afgelopen week in Doha verzamelde

Nederlands actrice en model Touriya Haoud neemt je mee tijdens een van de meest glamoureuze mode-events van het jaar, in Qatar.

fashion-trust-arabia-2019
David M. BenettGetty Images

Het was alsof ik bij de Oscars was, of misschien zelfs het Met Ball. Op donderdagavond 28 maart verzamelden modeontwerpers, supermodellen en celebrities zich en masse in de mooiste creaties: ik zag Victoria Beckham diep in gesprek met Diane von Furstenberg tot Naomi Campbell die uiteraard fashionably late arriveerde terwijl het hoofdgerecht tijdens het diner werd uitgeserveerd in een jurk van Valentino Couture uit de Lente/Zomer 2019 collectie. Ik was echter niet in New York of Londen noch in Parijs of in een andere mode hub. Nee, deze modische soirée bevond zich in Doha, de hoofdstad van Qatar, zo'n 11.000 kilometer verwijderd van het Metropolitan Museum in New York, tere ere van het Fashion Trust Arabia.

Fashion Trust Arabia Prize - Awards Ceremony
David M. BenettGetty Images

Opgericht door Sheikha Moza bint Nasser met co-voorzitterschap van Sheikha Al-Mayassa bint Hamad Al-Thani en Tania Fares, is het Fashion Trust Arabia een nieuw initiatief gericht op het vinden en het steunen van de meest talentvolle ontwerpers in de MENA-regio (het Midden-Oosten en Noord-Afrika).

Event, Fashion, Fun, Formal wear, Stemware, Ceremony, Party, Suit, Smile, Drink,
Touriya met modeontwerper Peter Dundas (r).
MRIA

Om de vijf winnaars te selecteren in de categorieën tassen, schoenen, juwelen, evening wear en ready-to-wear, verzamelde het Fashion Trust een prominente jury van alle sectoren van de modewereld. Onder meer Victoria Beckham, Paolo Piccioli van Valentino, Alexander Wang, Olivier Rousteing van Balmain, Carla Bruni, Nederlands model Imaan Hammam en Indiase actrice Sonam Kapoor maakten er dit jaar deel van uit. Voor vele gasten was het de eerste keer dat ze Doha aandeden. Het was van dan ook een drukke week voor de stad, naast de opening van het National Museum van Qatar op woensdagavond.

Fashion, Dress, Event, Gown, Haute couture, Fashion design, Fun, Ceremony, Formal wear, Party,
Touriya Haoud met Imaan Hammam. Imaan draagt een jurk van Giambattista Valli, Touriya een jurk van het Qatarase merk Yasmin Mansour.
MRIA

Het was mooi te zien hoe deze grootheden uit de mode-industrie zich verzamelden op zo'n andere locatie dan de geijkte modesteden, en een andere cultuur omarmden. Zo vertelde de prachtige Imaan mij dat ze een sterke verbinding voelt tussen de landen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika, zij is net als ik half-Marokkaans (en Imaan daarnaast half-Egyptisch). We voelden ons hier allebei dan ook onmiddellijk thuis, met een vleugje glamour!

Fashion, Clothing, Fashion model, Haute couture, Yellow, Fashion design, Event, Dress, Carpet, Red carpet,
Jourdan Dunn met Nederlands model Imaan Hammam.
Getty Images

De Fashion Trust Arabia 2019 winnaars zijn:

Ready-to-wear

Womenswear ontwerpers uit Libanon Salim Azzam en Roni Helou.

Evening wear

Elie Saab alumni Krikor Jabotian, wiens clientèle al bestaat uit Jessie J, koningin Rania van Jordanië en Kelly Rowland.

Accessoires

Het ontwerpersduo uit Egypte, Ahmed Sabry en Daki Marouf, achter het tassenmerk Sabry Marouf.

Schoenen

Het Marokkaanse schoenenmerk Zyne.

Juwelen

De drie Libanese zussen achter het juwelenmerk Mukhi Sisters.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion