Nooit eerder vertoonde schetsen van Karl Lagerfeld ter veiling gesteld

Zeldzame tekeningen van de ontwerper worden daarmee voor het eerst aan het publiek getoond.

Wijlen Karl Lagerfeld stond bekend als grootse modeontwerper voor modehuizen Chanel, Fendi en zijn gelijknamige label Karl Lagerfeld. Lagerfeld werd vaak als virtuoos bestempeld door zijn bijzondere ontwerpen. De schetsen van deze looks werden zelden door de ontwerper bewaard. Enkele tekeningen naar de hand van Lagerfeld werden onlangs verzameld en worden deze maand in Amerika geveild.

Clothing, Fashion illustration, Fashion design, Costume design, Dress, Fashion, Formal wear, Pattern, Pattern, Textile,
Karl Lagerfeld

Jaren '60

Er zijn 125 schetsen van de ontwerper verzameld, die voorheen privébezit waren van een koppel dat de tekeningen sinds de jaren '60 in hun bezit heeft. Zij geven nu deze schetsen vrij die volgende week op 18 april in Florida zullen worden geveild door Urban Culture Auctions. Enkele van de nooit eerder vertoonde schetsen zijn gemaakt in Lagerfelds tijd in Rome, toen hij werkzaam was als couturier voor Italiaans modehuis Tiziani. De ontwerpen die te zien zijn op de tekeningen werden gedragen door iconische vrouwen zoals Elizabeth Taylor, Doris Duke en Gina Lollobrigida. 'Deze schetsen zijn het werk van een van de meest briljante couturiers van de laatste halve eeuw', vertelt Rico Baca, mede-eigenaar van Urban Culture Auctions. Hoe de vorige eigenaar de schetsen heeft verkregen, is niet bekend.

Fashion illustration, Fashion design, Sketch, Illustration, Drawing, Costume design, Art, Dress, Pattern, Pattern,
Karl Lagerfeld
Drawing, Sketch, Fashion illustration, Illustration, Costume design, Art, Fashion design, Line art, Artwork, Black-and-white,
Karl Lagerfeld

Zeldzaam

De schetsen dateren uit de periode tussen 1963 en 1969, uit het begin van de carrière van de ontwerper. 'Ze zijn zeer zeldzaam en waren wellicht niet bewaard gebleven als ze in het bezit van Lagerfeld waren gebleven', vertelt Baca. Volgens het veilinghuis worden Lagerfelds schetsen verkocht voor prijzen variërend tussen de 800 en 2900 euro. Lagerfeld's twee schetsen voor Elizabeth Taylor worden elk voor ongeveer 2800 euro geveild. In een interview in 2007 met The New Yorker sprak Lagerfeld erover dat hij weigerde bezittingen te behouden. 'Ik gooi alles weg. Het belangrijkste meubelstuk in mijn huis is de vuilnisbak! Ik bewaar geen eigen archieven, geen schetsen, geen foto's, geen kleren, niets!' Lagerfeld overleed op dinsdag 19 februari op 85-jarige leeftijd in Parijs en was sinds 1965 ontwerper voor Fendi en sinds 1983 creative director van Chanel. Lagerfeld werkte in de jaren '60 meerdere jaren met het Italiaanse modehuis Tiziani. Het label ontwierp veel van de kostuums en rode loperlooks van Elizabeth Taylor. In 1984 lanceerde hij zijn gelijknamige modelabel.

Clothing, Dress, Fashion illustration, Pattern, Fashion design, Pattern, Costume design, Design, Illustration, Fashion,
Karl Lagerfeld

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion