De Bijenkorf stopt per 2020 met de verkoop van exotisch leer

Het warenhuis scherpt diens dierenwelzijnsbeleid aan en bant exotische huiden uit alle collecties.

de-bijenkorf-exotisch-leer
Christian VierigGetty Images

Niet alleen stoppen steeds meer modemerken met de verkoop van exotisch leer (zoals Vivienne Westwood, Diane von Furstenberg en Victoria Beckham), ook warenhuizen bannen steeds vaker exotische huiden uit diens collecties. Zo heeft de Bijenkorf zojuist bekendgemaakt per 2020 compleet te stoppen met de verkoop van exotische huiden, die afkomstig zijn van dieren die niet voor de veeteelt en consumptie worden gehouden. Daaronder vallen onder meer huiden van slangen, krokodillen en hagedissen.

Dierenwelzijn

Daarmee scherpt het warenhuis diens dierenwelzijnsbeleid aan. De Bijenkorf stopte al eerder met de verkoop van bont, angora en mohair om zo grote stappen te nemen richting een duurzaam assortiment. 'De Bijenkorf hecht veel waarde aan duurzaam ondernemen,' zegt Ninke Gijzel, Directeur Inkoop bij de Bijenkorf. 'We stimuleren positieve veranderingen in de gehele productieketen, dierenwelzijn is hierin een belangrijk onderdeel.' Vanaf 2020 verkoopt de Bijenkorf geen producten meer die gemaakt zijn van exotisch leer. 'Wij zijn van mening dat exotische huiden in deze tijd niet meer verantwoord zijn en dat er voldoende alternatieven worden aangeboden,' aldus Gijzel. In 2016 tekende de Bijenkorf het Convenant Duuzame Kleding en Textiel, waarbij het warenhuis beloofde arbeidsomstandigheden, milieu en dierenwelzijn te verbeteren. Daar is de ban op exotische huiden nu een resultaat van.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion