Nederlandse ontwerper Erik Frenken ontvangt negende Cultuurfonds Mode Stipendium

De Nederlandse modeontwerper treedt hiermee in de voetsporen van onder meer Iris van Herpen, Ronald van der Kemp en Jan Taminiau.

Clergy, Bishop, Cardinal, Nuncio, Priesthood, Presbyter, Bishop, Event, Religious institute, Friar,
Reinier RVDA

Nederlands modetalent blijft een prominente plek houden in het internationale modelandschap. Dat bewijst ook Erik Frenken, Nederlandse modeontwerper die sinds 2017 zijn eigen label FRENKEN lanceerde. De ontwerper ontving deze week het negende Cultuurfonds Mode Stipendium, een van de meest felbegeerde modeprijzen van ons land.

Winnaar

Frenken volgt mijn zijn overwinning ontwerpers als Iris van Herpen, Jan Taminiau en Ronald van der Kemp op. Het Cultuurfonds Mode Stipendium is in 2011 gelanceerd om Nederlandse ontwerpers te ondersteunen op zowel artistiek als zakelijk vlak, middels een geldbedrag van 50.000 euro. Het Cultuurfonds Mode Stipendium is ondergebracht bij het Prins Bernhard Cultuurfonds, waar adjunct-directeur Johan van Beem stelt blij te zijn met het bestaan van de prijs: 'Nederland heeft behoefte aan creatieve en onafhankelijke geesten. Daar wil het Cultuurfonds zich sterk voor maken. We zijn heel blij met deze jaarlijkse impuls van 50.000 euro aan een topontwerper.'

Event, Architecture, Cardinal,
Reinier RVDA

'Erkenning'

Frenken stelt zeer vereerd te zijn met deze overwinning: 'Ik ben zeer vereerd met het ontvangen van deze enorme onderscheiding! Het is een steun in de rug die enorm welkom is. Het voelt als erkenning, maar vormt tevens een stimulans om vol energie de volgende stappen te gaan zetten. Deze steun komt op een perfect moment na de opstart fase van de eerste twee jaar met Frenken. Dit is een mooi moment om naar de langere termijn plannen te gaan kijken!', aldus de ontwerper. Voordat Frenken zijn eigen label lanceerde was hij creative director van Avelon, heeft hij gewerkt voor modehuizen Victor & Rolf en Alberta Ferretti en won hij de Central Saint Martins/Lancôme Innovation Award.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion