Rodarte lanceert eerste plussize collectie ooit

Het modehuis uit Los Angeles wil met deze collectie, designerkleding voor elke type vrouw de universele standaard maken.

Rodarte-universal-standards-plussize-collectie
Universal Standards

Het Amerikaanse modehuis Rodarte uit heeft hun nieuwste samenwerking bekendgemaakt. Samen met Universal Standard, ontwierpen de zussen Kate en Laura Mulleavy uit Los Angeles een plussize capsule collectie. Een prachtcollectie met items als een jumpsuit met theatrale ruches en een knielange zwarte jurk tot een rok met hoge taille. Dat modehuizen als Rodarte toegang tot designerkleding voor elke type vrouw de universele standaard willen maken, bewijzen ze met deze debuutcampagne.

Red, Gesture, Photo shoot, Human body, Photography, Fun, Neck, Abdomen, Long hair, Happy,
Universal Standards

Verrassend betaalbaar

De collectie is verrassend betaalbaar; variërend van 150 dollar tot 240 dollar (omgerekend zo'n 135 euro tot 215 euro), ver van de kenmerkende prijskaartjes van Rodarte. Alexandra Waldman, Universal Standard mede-oprichter en chef creative officer vertelde in een statement: 'Het zou niet moeilijk moeten zijn voor vrouwen in alle soorten en maten om toegang te hebben tot moderne, confectiekleding en daarbij items van de allerhoogste kwaliteit verwachten.'

Red, Outerwear, Photography, Landscape, Coquelicot, Vacation, Tourism,
Universal Standards

Diversiteit rocks

Grote modehuizen die stilaan bewuster kiezen om geen modellen meer in te schakelen met een size 0; het is een ding. Diversiteit in de mode-industrie is op dit moment een veelbesproken onderwerp. Wist je dat het Lente/Zomer 2019-seizoen het meest diverse seizoen ooit was? Steeds vaker zien we een diverser aanbod van modellen die de grotere modehuizen representeren, waarbij de nadruk steeds meer gaat liggen op modellen met verschillende huidskleuren, leeftijden en maten. Rodarte is één van de eerste grote modehuizen die nu ook vrouwen met grotere maten in de kijker zet. Ook het Franse Givenchy verraste vorig jaar met een plussize haute couture look. Tijdens de jaarlijkse InStyle Awards vorig jaar droeg de Amerikaanse actrice en stand-up comedian Rebel Wilson een zwarte haute couture jurk van Frans modehuis Givenchy. De look was een opmaat gemaakt design door Clare Waight Keller, artistiek directeur van Givenchy, die ook de bruidsjurk van Meghan Markle ontwierp.

De Rodarte x Universal Standard-collectie is nu al te koop.

White, Clothing, Leg, Beauty, Wall, Thigh, Joint, Human body, Long hair, Human leg,
Universal Standards
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion