Grace Kelly's garderobe wordt tentoongesteld in het Christian Dior Museum

Jurken van de iconische Amerikaanse actrice en prinses van Monaco zijn binnenkort te bewonderen.

grace-kelly-expositie-christian-dior
Silver Screen CollectionGetty Images

De Amerikaanse actrice en prinses van Monaco Grace Kelly is een waar icoon. Hetzelfde geldt voor haar garderobe, die uit talloze prachtjurken bestaat van de meest luxueuze modehuizen. Zo was de prinses, die in 1982 overleed, groot fan van het Franse modehuis Dior. Een groot deel van Kelly's garderobe is binnenkort te bewonderen in het Christian Dior Museum in de Franse plaats Granville, Normandië.

Grace of Monaco, Princess in Dior

Vanaf 27 april worden meer dan 85 jurken van Grace Kelly geëxposeerd in het Christian Dior Museum, als eerbetoon aan de bijzondere hechte band die de prinses had met het modehuis. De tentoonstelling krijgt de titel "Grace of Monaco, Princess in Dior" waarin onder meer prachtige couturestukken van de prinses te zien zijn, die sinds haar dood in 1982 in bewaring zijn gesteld door het paleis van Monaco. Naast stukken uit haar garderobe zijn ook brieven, accessoires en zelfs oude films van de prinses opgenomen in de expositie.

Hechte band

Kelly ontwikkelde in de zestiger jaren een hechte band met Diors creative director Marc Bohan, die het stokje overnam van Yves Saint Laurent in 1960. Sinds ze als Hollywood-actrice naar Monaco verhuisde door haar huwelijk met prins Reinier III in 1956 koos Grace voornamelijk voor Dior. Zo droeg ze een Dior-jurk tijdens haar verlovingsbal in het Waldorf Astoria in New York en was Kelly gehuld in een haute couture-stuk van het modehuis op haar eerste koninklijke portret als prinses Grace van Monaco. 'Grace Kelly's band met Dior laat de centrale plaats van het modehuis zien in de mode van die tijd.' legt mode-historicus Florence Müller uit aan WWD, die de tentoonstelling gecureerd heeft. Om de expositie samen te stellen, kreeg Müller toegang tot het archief van het paleis in Monaco, waar ze stuitte op honderden jurken die ooit toebehoorden aan prinses Grace. Een derde deel daarvan was van Dior, en is vanaf 27 april te zien in Granville.

Kijk voor meer informatie op de website van het Christian Dior Museum.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion