Nederlandse winkelketen Sissy-Boy officieel failliet verklaard

Zeshonderd werknemers van het winkelketen raken hun baan kwijt.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Onlangs werd bekend dat winkelketen Sissy-Boy zich in financieel noodweer verkeerde. Het mode- en interieurmerk vroeg uitstel van betaling aan wegens tegenvallende resultaten, maar dat mocht niet baten. De rechtbank van Amsterdam heeft Sissy-Boy zojuist failliet verklaard. Zeshonderd werknemers verliezen hun baan, zo meldt NU.nl.

Failliet

De Nederlandse winkelketen, die zowel een eigen kleding- als interieurlijn verkocht, was eigenaar van in totaal 45 winkels door heel Nederland. Het bedrijf heeft om en nabij zeshonderd werknemers in dienst, die na de bekendmaking van het faillissement allemaal op straat komen te staan. Sissy-Boy heeft in eerdere pogingen geprobeerd te snijden in de kosten door te investeren in nieuwe winkels, maar net als andere modemerken had het winkelconcern last van de afwijkende zomer en winter. Zo werd kledingwinkel Coolcat onlangs nog failliet verklaard, en gingen ook speelgoedwinkel Intertoys en budgetdrogist Op = Op voor de bijl. Ook is er geprobeerd een nieuwe eigenaar te vinden voor het Nederlandse modemerk, maar dat is tot op heden niet gelukt. Zo was het moederbedrijf Brand Retail Group in vergevorderde gesprekken met een 'Nederlands familiebedrijf', maar de deal ging op het laatste moment niet door.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion