Hudson's Bay-dochterbedrijf Saks Off 5th sluit haar deuren in Nederland

Het outletwarenhuis sluit meerdere vestigingen in ons land, als ook in Duitsland en de Verenigde Staten na dalende omzetten.

Snapshot, Street performance, Waste container, Street fashion, Street, Street artist, Road surface,
Getty Images

Outletwarenhuis Saks Off 5th gaat officieel weg uit Nederland, zo kondigde het keten aan via hun website. Het dochterbedrijf van Hudson's Bay kampte met zware tegenslagen dat resulteerde in dalende omzetten, waardoor het keten gedwongen is haar deuren te sluiten in ons land.

'Verdrietig'

Via social media laat het keten weten 'verdrietig' en 'teleurgesteld' te zijn met de sluiting van hun winkels in Nederland, zo meldt de NOS. Het betreft twee vestigingen, een in Amsterdam en een in Rotterdam. In de winkels worden items van modehuizen verkocht voor outletprijzen. De winkels hebben een opheffingsverkoop aangekondigd, voordat de winkel eind juni definitief zal sluiten. De kortingen lopen op dit moment op tot 30% tot 40% bovenop de outletprijs. Behalve in Nederland zijn ook de winkels in Duitse steden als Düsseldorf, Frankfurt, Bonn, Stuttgart, Wiesbaden, Heidelberg gesloten. Eerder werden in de Verenigde Staten al zo'n twintig filialen van het keten gesloten.

Hudson's Bay

De sluiting van het outletwarenhuis komt niet geheel onverwacht. Eerder werd bekend dat het niet goed gaat met moederbedrijf Hudson's Bay, dat een onderdeel is van het Duitse concern Galeria Karstad Kaufhof. Zo schreef een Duits zakenblad vorige week nog dat het warenhuis in Nederland steeds meer daalt in omzetcijfers. Er werd gespeculeerd dat een sluiting of faillissement dit jaar de enige zinvolle economische oplossing zou zijn. Hudsons's Bay heeft niet gereageerd op deze uitspraken.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion