Fendi's volgende show staat compleet in het teken van Karl Lagerfeld

Voor de show keert het Italiaanse modehuis terug naar zijn roots, in Rome.

fendi-show-karl-lagerfeld-rome
Jacopo RauleGetty Images

De modewereld verkeerde in een grote shock toen iconische mode-ontwerper Karl Lagerfeld op 19 februari op 85-jarige leeftijd overleed. Hij was onder meer het creatieve brein achter de collecties van Chanel, maar ook stond hij sinds 1968 aan het roer bij het Italiaanse modehuis Fendi. Tijdens de laatste Milaanse modeweek in februari bracht het modehuis al een eerbetoon aan de ontwerper, maar de volgende Fendi-show, die georganiseerd wordt in thuishaven Rome, zal compleet in het teken staan van Lagerfeld.

Eerbetoon

Lagerfeld heeft in totaal 54 jaar gewerkt bij het Italiaanse modehuis, waarvan hij 51 jaar creatief directeur was. 'Het was waarschijnlijk de langste samenwerking ooit tussen een ontwerper en een modehuis, dus hij laat een groot nalatenschap achter bij Fendi,' aldus Bernard Arnault, directeur van moederbedrijf LVMH, tijdens het jaarlijkse congres van het bedrijf in Parijs. Volgens Arnault is het overlijden van Lagerfeld een groot gemis voor Fendi. De volgende show zal daarom in het teken staan van de legendarische ontwerper, inclusief 'al zijn iconische creaties voor het modehuis'.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Rome

Hoewel de exacte datum en locatie voor de Fendi-show nog niet officieel zijn bevestigd, heeft een woordvoerder van het modemerk aan WWD onthuld dat de show zal plaatsvinden in Rome. Daar werd in augustus 2016 ook het 90-jarig jubileum van het modehuis gevierd, dat toentertijd plaatsvond bij de bekende Trevi Fontein. Rome is een bijzondere plaats voor het modehuis, gezien Fendi's roots liggen in de Italiaanse hoofdstad. Waar de show deze keer zal plaatsvinden, en of dat wederom bij een iconisch monument is, blijft vooralsnog onbekend.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion