Wat je moeten weten als Instagram likes gaat verbergen

Pardon?

Paris Fashion Week
Jonathan Daniel Pryce

Iedereen heeft zich wel eens schuldig gemaakt aan het verwijderen van een foto omdat hij niet genoeg likes opleverde (... toch?) Instagram is aan het experimenteren met het verbergen van likes, om naar eigen zeggen de druk van social media weg te nemen.

Sociale druk

De test werd ontdekt door Jane Machun Wong. In de tweet is te zien dat de kleine foto's er nog wel staan, maar waar normaal het aantal likes staan, staat nu niets. Het idee is dat alleen jijzelf het aantal likes kan zien. Instagram heeft bij de test aangegeven dat ze proberen hiermee de druk van sociale media te verkleinen. Met de komst van social media neemt de sociale druk bij vooral jongeren toe. Likes zijn een indicatie van populariteit, als je vriendin 200 likes op een foto krijgt, en jij krijgt er maar 20, dan kan dit bij sommige mensen invloed op hun zelfbeeld hebben.

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Updates

Instagram heeft eerder updates ingevoerd, zoals met de komst van IGTV, de functie waar je je eigen "televisiekanaal" kan starten, het shoppen via Instagram en het nieuwe algoritme van Instagram waarbij posts niet meer chronologisch op je feed verschijnen, maar naarmate het algoritme denkt dat ze voor jou relevant zijn. De test met de verborgen likes is zo ver bekend nog niet uitgevoerd bij Nederlandse accounts. Het is dus nog even afwachten wanneer en of we in Nederland afscheid moeten nemen van likes.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion