Braziliaans model overlijdt na val op de catwalk

Het ongeval vond plaats tijdens São Paulo Fashion Week

Alternative View at SPFW N47
Mauricio SantanaGetty Images

Afgelopen week vond São Paulo Fashion Week plaats in een van de grootste steden van Brazilië. Tijdens de Latijns-Amerikaanse modeweek vond een triest ongeval plaats waarbij een model overleed. Het betreft het 26-jarige Braziliaanse model Tales Soares, zo meldt de organisatie.

Val

Het model werd onwel tijdens de show van het Braziliaanse label Också en viel vervolgens met een harde klap op de catwalk. Het publiek dacht in eerste instantie dat het slechts om een gênante val ging, maar toen duidelijk werd dat het model niet op stond, schoten hulpverleners te hulp en brachten hem naar het ziekenhuis. Daar werd vastgesteld dat de 26-jarige jongen was overleden. Wat de precieze oorzaak van overlijden is, is nog niet bekend. Verschillende bronnen denken dat het model struikelde over de lange veters van zijn plateauschoenen, andere denken dat hij onwel werd en daardoor een dodelijk val maakte. Er wordt gesteld dat artsen vermoeden dat Tales een aangeboren, ongediagnosticeerde ziekte heeft gehad, waardoor hij naar alle waarschijnlijkheid overleed op de catwalk. Op een video, die schokkende beelden bevat, is te zien hoe het model op de catwalk valt en uiteindelijk wordt geholpen door de hulpdiensten. De (Braziliaanse) modewereld is in shock nadat het tragische nieuws bekend werd tijdens de laatste dag van Fashion Week.

'Geschokt'

Soares' modellenbureau Base MGT kwam dit weekend met een officieel statement over het schokkende ongeval: 'We zijn diep geshockeerd door dit ongeval. Het model was geen nieuwkomer in het vak en was een ware professional tijdens verschillende evenementen. Tales had geen gezondheidsproblemen. Hij at gezond, was vegetariër, gebruikte geen drugs en was volledig in staat om aan de show deel te nemen. We vragen iedereen respectvol om te gaan met zijn plotselinge dood. Soares, die opkwam voor minderheden in de samenleving, stierf in het harnas.' Ook familie van het model geeft aan geschokt te zijn: 'We zijn erg geschrokken en er kapot van wat er is gebeurd. Hij was heel gezond, at gezond en sportte elke dag.'

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nieuws