Halima Aden schrijft geschiedenis als eerste model met hijab in Sports Illustrated

Het Somalisch-Amerikaanse model schittert in boerkini in de jaarlijkse swimsuit-editie van het blad.

model-hijab-sports-illustrated
Yu Tsai / Sports Illustrated Swimsuit

Het Amerikaanse blad Sports Illustrated staat erom bekend ieder jaar een speciale editie uit te brengen met swimsuit models. In het verleden hebben modellen als Karlie Kloss, Ashley Graham en Kate Upton geschitterd in het blad, maar met de 2019-editie gooit het tijdschrift pas echt hoge ogen. Zo heeft het blad gekozen voor Somalisch-Amerikaans model Halima Aden, die daarmee de eerste moslimvrouw is die in een hijab poseert in Sports Illustrated.

Historisch moment

Op de foto's, die gisteren werden onthuld, is het 21-jarige model te zien in een zwarte boerkini met volume-effecten en gekleurde details. Daarnaast draagt Aden een rode doek om haar hoofd. Gezien Sports Illustrated in het verleden graag kiest voor modellen in de kleinste bikini's schrijft Aden nu geschiedenis doordat zij het eerste model ooit is die in een boerkini wordt gefotografeerd. Volgens Sports Illustrated kent schoonheid geen grenzen: 'Of je nou een badpak draagt uit één stuk, in twee stukken of een boerkini - je bent verantwoordelijk voor je eigen schoonheid.' Het sportblad sloeg de handen ineen met fotograaf Yu Tsai, en het complete team reisde af naar Kenia (het land waar Aden in haar jeugdjaren woonde) om daar de foto's te schieten.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Halima Aden

Het Somalisch-Amerikaanse model Halima Aden werd geboren in een Keniaans vluchtelingenkamp en verhuisde op haar zevende naar de Verenigde Staten. Daarover zegt ze in het bijgaande interview met Sports Illustrated: 'Ik denk nog altijd terug aan de tijd dat ik zes jaar was en in een vluchtelingenkamp woonde. Om dan op te groeien in de American dream en vervolgens terug te gaan naar Kenia voor de Sports Illustrated shoot op de meest waanzinnige locaties - dat is een verhaal dat niemand ooit had kunnen bedenken.' Adens modellencarrière ging drie jaar geleden van start, en sindsdien draagt het model enkel boerkini's en hijabs. Zo ook op de cover van zowel de Arabische als de Britse Vogue. Daarnaast liep Aden meerdere shows tijdens New York Fashion Week.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion