Instagram en Whatsapp kondigen updates aan waardoor shoppen via de app nog makkelijker wordt

Facebook, die Instagram en Whatsapp onder zijn hoede heeft, kondigt zijn nieuwe shopping feature aan.

Photograph, Street fashion, Fashion, Snapshot, Street, Footwear, Leg, Fur, Infrastructure, Road,
Jonathan Daniel Price

Het lijkt erop dat we in de nabije toekomst onze geliefde zomerjurken of de nieuwe lancering van dat ene cultmerk gewoon via Instagram en Whatsapp kunnen aankopen. Als je dacht dat online shoppen via webshops al toegankelijk was, dan ligt shoppen via de nieuwe update van deze sociale media nog meer binnen handbereik. En dat mag je letterlijk nemen.

Meteen aankopen

Tijdens de jaarlijkse F8 Developer Conference heeft Facebook, die Instagram en Whatsapp onder zijn hoede heeft, aangekondigd dat de nieuwe shopping feature zijn concurrent Amazon het flink moeilijk gaat maken. Facebook's CEO Mark Zuckerberg vertelde dat gebruikers binnenkort producten kunnen bekijken, aanbevelingen van beroemdheden kunnen zien, de levering kunnen plannen en betalingen kunnen doen zonder ooit de drie meest gebruikte apps van het moment te verlaten. Op Instagram kunnen influencers producten in hun berichten taggen, een beetje zoals ze het nu ook al is, behalve dat gebruikers die producten direct in de app kunnen kopen in plaats van de tags die naar een andere website leiden.

Clothing, Black, White, Street fashion, Fashion, Tights, Waist, Leg, Footwear, Shoulder,
Jonathan Daniel Price

Succesvol getest

Instagram-baas Adam Mosseri zei op Facebook's jaarlijkse conferentie dat de toekomst van online winkelen afhankelijk is van hoe influencers, videomakers en merken met elkaar omgaan. Zo zei Mosseri: 'Misschien kijk je naar iemand op, misschien kleden ze zich goed, misschien hebben ze een soortgelijke huidskleur en dus ziet de make-up op die foto bij jou er ook gegarandeerd goed uit. Dit is een gebied waarvan we denken dat het een unieke waarde creëert.' WhatsApp krijgt daarentegen productcatalogi voor gebruikers waar ze doorheen kunnen bladeren en meteen hun betaalmogelijkheden beveiligen, deze feature is al succesvol getest in India.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion