Stap aan boord bij Louis Vuittons Cruise 2020 show op JFK Airport in New York

De show vond plaats in het vernieuwde TWA Flight Center, waar de Cruise 2020 collectie klaar was om op te stijgen.

louis-vuitton-cruise-2020-show
Louis Vuitton

Terwijl Dior ons meenam naar het exotische Marrakech en Chanel traditiegetrouw in het Grand Palais in Parijs bleef, reisde Louis Vuitton af naar New York voor diens Cruise 2020 show. En vanaf het vliegveld hoefde er niet ver gereisd te worden, want het Franse modehuis presenteerde de nieuwe Cruise collectie op JFK Airport, in het vernieuwde TWA Flight Center om precies te zijn. Vogue's Nathalie Wouters was erbij, en deelde haar ervaringen.

louis-vuitton-resort-collectie-jfk-new-york
TWA Flight Center, JFK Airport, New York.
John Bartelstone Photography

Ready for take-off

Na locaties als Monaco, Palm Springs, Brazilië en de Franse Rivièra stapte Louis Vuitton nu in het vliegtuig naar New York om de nieuwe creaties van creative director Nicolas Ghesquière te tonen. Zo presenteerde het modehuis zijn nieuwe Cruise collectie in het TWA Flight Center van het New Yorkse vliegveld JFK. Het TWA Flight Center is een van 's werelds meest iconische luchthaventerminals, wat onder meer komt door het futuristische en fantasierijke design door de Fins-Amerikaanse ontwerper Eero Saarinen. De terminal, die zo'n 200.000 vierkante meter omvat, dateert uit 1962 en sloot zijn deuren in 2001 voor een grootse renovatie. Na een jarenlange sluiting heropent de terminal als het TWA Hotel met 512 (!) kamers. De presentatie van Louis Vuittons Cruise 2020 collectie is het eerste evenement dat georganiseerd wordt op de vernieuwde locatie, die officieel op woensdag 15 mei zijn deuren opent voor publiek.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Voorafgaand aan de show werd een speciale (en letterlijke) cruise georganiseerd, waarbij het aanwezige modepubliek een rondje vaarde om het Vrijheidsbeeld, natuurlijk hét icoon van de stad New York. Dat gebeurde geheel in stijl, in een speciale Louis Vuitton boot, inclusief Louis Vuitton reddingboeien.

Restaurant, Building, Interior design, Room, Ceiling, Architecture, Table, Floor, Cafeteria, Furniture,
Nathalie Wouters

New York, New York

Niet alleen de locatie, maar ook de collectie was duidelijk geïnspireerd door de vliegindustrie, met een grote klok en vertrek- en aankomstborden als decor. Binnen de collectie zagen we gestroomlijnde en futuristische ontwerpen, pilotenjasjes, leren hoofddeksels die niet onderdoen voor vlieghelmen en veel New Yorkse invloeden. Zo is onder meer de skyline van The Big Apple te herkennen op de designs van Ghesquière, net als The Great Gatsby-taferelen uit de roaring twenties. Daarbij komt dat sommige looks zo lijken te komen uit het New Yorkse modestraatbeeld, met The Matrix als inspiratie (waarvan we weten dat onder andere modelenzusjes Gigi en Bella Hadid groot fan zijn). Kortom, alles om de echte New York state of mind te illustreren. Bekijk de complete Cruise 2020 collectie van Louis Vuitton hieronder.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Nederlands trots

Veel Nederlandse modellen waren te herkennen op de catwalk van Louis Vuittons Cruise show. Als veel te goed geklede stewardessen bewandelden onder meer Kiki Willems, Rianne van Rompaey en Marte Mei van Haaster, die zelfs haar verjaardag vierde, de bijzondere Louis Vuitton runway in de vernieuwde terminal.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion