New York Fashion Week ondergaat de grootste transformatie in jaren

De New Yorkse modeweek, onder leiding van Tom Ford, wordt ingekort.

new-york-fashion-week-ingekort
Slaven VlasicGetty Images

De council of Fashion Designers of America (CFDA) heeft aangekondigd dat één van de grootste mode-evenementen van het jaar drastisch gaat veranderen. Zo wordt New York Fashion Week, de grootste modeweek in de Verenigde Staten, ingekort. De New Yorkse modeweek gaat nu nog maar vijf dagen duren in plaats van zeven dagen. Dit was het idee van de nieuwe voorzitter, ontwerper Tom Ford. De verandering treedt in vanaf september, wanneer de shows voor het Lente/Zomer 2020 seizoen van start gaan, zo meldt het CFDA.

Relevanter, maar ook competitiever

New York Fashion Week is de enige internationale modeweek die zeven dagen duurt. Zo zijn andere grote modeweken, zoals die van Londen, Parijs en Milaan, veel korter. De lengte van het grote mode-evenement heeft veel invloed op de budgetten van bijvoorbeeld internationale pers en inkopers. Het CFDA is daarom van mening dat de verandering nodig is om de komst van internationale pers weer te stimuleren en de New Yorkse modeweek relevant te houden. Door de inkorting zal het rooster krapper worden en zullen ontwerpers genoodzaakt worden aanpassingen te maken. Zo zal er een grotere competitie ontstaan tussen ontwerpers, en zullen vooral de kleine modehuizen en -labels van het toneel verdwijnen, zo voorspelt Business of Fashion.

Nieuwe voorzitter

De Amerikaanse ontwerper Tom Ford neemt vanaf juni officieel plaats als voorzitter van New York Fashion Week. Hij neemt hiermee het stokje over van Diane Von Furstenberg, die maar liefst dertien jaar voorzitter is geweest van de modeweek. In een interview met Business of Fashion zei Furstenberg over haar opvolger: 'Toen ik kwam, hadden ze een moeder nodig. Nu hebben ze een staatsman nodig.' De volgende New York Fashion Week zal plaatsvinden van vrijdag 6 september tot woensdag 11 september.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion