Cultmerk Reformation komt met allereerste schoenencollectie

Het modelabel, dat vooral bekend is van Instagram, lanceert nu een compleet duurzame schoenenlijn.

reformation-eerste-schoenencollectie
Reformation

Begin dit jaar kwam het goede nieuws al naar buiten dat cultmerk Reformation, het modelabel dat vooral bekend is van Instagram, een pop-up store opende aan het Rokin in Amsterdam. De kleding van het merk, waaronder de populaire off-shoulder jurkjes en blouses met pofmouwen, zijn natuurlijk ook gewoon te bestellen via de webshop van Reformation. Sinds kort komt daar nu een heuse schoenencollectie bij, want het modelabel heeft zojuist zijn eerste (en geheel duurzame) schoenenlijn gelanceerd.

Zomers schoeisel

Zo komt het cultmerk nu met een geheel nieuwe schoenencollectie, bestaande uit zomerse strappy en barely-there sandalen, slippers (ja, zelfs een teenslipper mét hak) en espadrilles. Alle modellen zijn op een duurzame manier vervaardigd, en daarnaast ook nog eens extreem Instagramfähig.

Leg, Human leg, Clothing, Thigh, Fashion, Beauty, Footwear, Foot, High heels, Human body,
Reformation

Zo zijn alle schoenen gemaakt van milieuvriendelijke materialen, zoals chroomvrij leer en jute. Deze manier van produceren zorgt voor gemiddeld 52 procent minder CO2-uitstoot, en het gebruik van 70 procent minder water en 65 procent minder afval. Het zomerse schoeisel van Reformation is dus zeer verantwoord en ook nog eens (relatief) betaalbaar. Mocht je nog op zoek zijn naar de perfecte strappy sandals voor deze zomer, dan weet je waar je moet zijn.

White, Leg, Fashion, Sitting, Fashion model, Human leg, Dress, Thigh, Footwear, Human body,
Reformation

De complete schoenenlijn van Reformation is te koop via de webshop van het merk. En ja, ze verzenden ook naar Nederland!

Duurzaam

Alle kleding en schoenen van Reformation worden op een duurzame manier geproduceerd. Zo maakt het modelabel gebruik van de zogeheten "RefScale", een calculator om de uitstoot van producten bij te houden, zoals koolstofdioxide, water en ander geproduceerd afval. Deze informatie staat op elk product, zodat je als consument vanaf het begin af aan een bewuste keuze kunt maken. Ook kun je, als je in Los Angeles bent, de fabriek van Reformation bezoeken om te zien hoe jouw product is gemaakt.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion