Er wordt een herdenkingsconcert georganiseerd voor Karl Lagerfeld in Parijs

De overleden ontwerper wordt groots geëerd in het Grand Palais.

karl-lagerfeld-herdenking-parijs
Bertrand Rindoff PetroffGetty Images

Op 19 februari dit jaar kwam het trieste nieuws naar buiten dat iconisch ontwerper Karl Lagerfeld was overleden op 85-jarige leeftijd in Parijs. Hoewel de ontwerper al groots werd geëerd tijdens de shows van modehuizen Chanel en Fendi, waar hij creative director was, wordt er nu ook een grote herdenking georganiseerd in het Grand Palais in de Franse hoofdstad. Het belooft een herdenkingsconcert te worden met de naam "Karl For Ever", bedacht door Chanel, Fendi en zijn gelijknamige modelabel Karl Lagerfeld, weet WWD.

Karl For Ever

Tijdens het herdenkingsconcert, dat op 20 juni plaatsvindt (tijdens Paris Men’s Fashion Week) in het Grand Palais in Parijs, zal de mode-industrie de legendarische ontwerper op een passende manier herdenken. Het optreden wordt geleid door theater- en operaregisseur Robert Carsen. Die geeft aan dat er onder meer video's en interviews van Lagerfeld worden getoond op drie enorme schermen, maar dat er ook live-optredens worden verzorgd door o.a. Pharrell Williams, Tilda Swinton, Helen Mirren, Cara Delevigne en Lang Lang. Tilda Swinton zal een passage uit Virginia Woolf's Orlando voorlezen, wie naar verluidt het favoriete fictieve karakter van Lagerfeld was. Het Grand Palais zal daarnaast gedecoreerd worden met 56 portretten van Karl én er wordt een speciale video getoond, waarin meerdere beroemdheden zichzelf over de Duitse ontwerper uitspreken. Hierin zullen onder meer Gigi Hadid, Claudia Schiffer, Jonathan Anderson en Simon Porte Jacquemus te zien zijn.

'Vreugdevolle viering'

'Ik wilde iets vol met leven en verrassingen,' vertelde Carsen tegen WWD. Het herdenkingsconcert belooft dan ook een 'vreugdevolle viering' te worden van 'all things Karl'. Carsen legde de keuze daarvoor uit met een beroemde quote van Lagerfeld: 'Hij heeft ooit gezegd, "Een begrafenis? Ik ga liever dood". Hij had graag gewild dat het een vreugdevol moment zou worden.'

Begrafenis

En de wensen van de ontwerper werden verhoord, want sinds zijn overlijden zijn er geen publieke ceremonies gehouden ter nagedachtenis van Lagerfeld. Zo kreeg de ontwerper geen openbare begrafenis, maar werd hij in kleine kring gecremeerd tijdens een privé-ceremonie in Nanterre, Frankrijk. Daarnaast zou Chanel een eigen zogeheten "farewell ceremony" hebben georganiseerd. Nu, met het herdenkingsconcert, kan de ontwerper op grootschalige wijze worden geëerd en zijn invloed op de modewereld worden gevierd. Het evenement is niet voor iedereen toegankelijk; 2.500 gasten zijn uitgenodigd om Lagerfeld op passende wijze te herdenken.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion