Er komt een nieuwe Christian Louboutin expositie met nooit eerder vertoonde exemplaren

Bekijk de meest iconische schoenen met rode zool binnenkort in Parijs.

Christian Louboutin expositie
Louboutin / Jose Castellar

Zoek je nog een goede reden om volgend jaar naar Parijs te gaan, dan hebben we die zojuist voor je gevonden. In februari 2020 opent er namelijk een enorme expositie over legendarisch schoenenontwerper Christian Louboutin in het Palais de la Porte Dorée in Parijs. De ontwerper heeft zijn persoonlijke archief geopend om de meest iconische creaties tentoon te stellen, inclusief nog nooit eerder vertoonde exemplaren. Kortom, gaat dat zien!

Christian Louboutin expositie

Het samenstellen van de exclusieve expositie was nog een behoorlijk karwei. De 56-jarige Franse schoenmaker heeft in totaal meer dan 15.000 paar schoenen en laarzen ontworpen in zijn carrière, sinds hij zijn merk begon in 1992. Genoeg om uit te kiezen dus. Niet alleen zullen de bekende ontwerpen als de Pigalle-pump en de Décolleté-hakken te zien zijn, ook worden verscheidene samenwerkingen van de ontwerper met andere artiesten tentoongesteld. Zo sloeg Louboutin de handen ineen met onder andere filmregisseur David Lynch, Spaanse choreograaf Blanca Li en de Pakistaanse kunstenaar Imran Qureshi. Binnen de expositie worden de referenties aan popcultuur, theater, dans, literatuur, film en reizen van die collecties getoond. Curator Oliver Gabet wil daarmee de allesomvattende Louboutin-wereld aan het publiek laten zien.

De Louboutin-expositie is van 26 februari tot 28 juli 2020 te zien in het Palais de la Porte Dorée in Parijs. Kijk voor meer informatie op de website van het museum.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion