Chanel maakt werk van missie om groener te gaan produceren

Het Franse modehuis zet zich in voor het milieu en streeft naar een textielproductie vrij van chemicaliën.

Chanel gaat groener
Getty Images

Chanel gaat voor een groener beleid, en investeert in een start-up genaamd Evolved by Nature dat een alternatief heeft gecreëerd voor de giftige chemicaliën die nu nog vaak worden gebruikt in textielproducties. De zet van het modehuis heeft te maken met diens missie om chemicaliën in hun textielproces te vervangen door natuurlijke alternatieven, en dus groener te werk te gaan.

Chanel gaat voor groen

De investering is een van de eerste stappen van Chanel nadat zij vorig jaar een rapport publiceerden over hun inspanningen voor het milieu. Daarin stond onder meer dat zij geen exotische huiden meer gebruiken in hun productie, zoals krokodil, hagedis, slang en bont. Bruno Pavlovsky, President of Fashion bij Chanel, liet toentertijd weten dat die verbanning een vrije keuze was, en niet tot stand is gekomen door kritiek die modehuizen veelal krijgen op het gebruik van zulke huiden. 'Het is ons niet opgelegd, wij hebben hier zelf voor gekozen', liet hij toen weten in een verklaring.

Missie

Ook liet Pavlovsky destijds weten dat Chanel zich de komende tijd meer zou gaan focussen op het milieu en onderzoek zou gaan doen naar de ontwikkeling van materialen die bij die missie aansluiten. Als resultaat ging Chanel vorig jaar al in zee met de Finse start-up Sulapac, die een biologisch afbreekbaar alternatief voor plastic ontwikkelt, en nu slaan zij dus ook de handen met Evolved by Nature ineen.

Het werk van Evolved by Nature

Evolved by Nature is een start-up die een natuurlijk alternatief voor giftige chemicaliën heeft ontwikkeld. Het alternatief is gebaseerd op pure zijdeproteïne, dat zij Activated Silk noemen. Activated Silk kan dus dienen als natuurlijk alternatief voor chemicaliën, die voor verschillende doeleinden momenteel nog worden gebruikt in de textielproductie. Activated Silk maakt het gebruik van deze chemicaliën grotendeels overbodig, aangezien het veel 'functies' van chemicaliën overneemt. Zo zorgt het ervoor dat kleuren langer mooi blijven, stoffen sneller drogen en minder snel krimpen, maar ook minder snel pluizen en slijten.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion