Hudson's Bay sluit mogelijk zijn winkels in Nederland

Het luxe warenhuisconcern Hudson's Bay moet mogelijk de deuren sluiten van zijn filialen in Nederland.

Hudson's-bay-sluit-deuren-nederland-failliet
Getty Images

De Canadese luxe warenhuisconcern Hudson's Bay heeft het al een lange tijd zwaar te verduren. Begin dit jaar kwam het nieuws naar buiten dat de keten grote aanpassingen zou moeten doen om zijn vijftien filialen draaiende te houden. Door zware verliezen kwam Hudson's Bay met een nieuwe strategie, al blijkt deze nu zijn vruchten niet helemaal af te werpen. Het is een "kwestie van tijd" dat Hudson's Bay de deuren van zijn filialen moet sluiten in Nederland, aldus AD.

Kwestie van tijd

In december vorig jaar maakte de directie zich zorgen over de grote investeringen en de vestigingen in Nederland die samen zo'n tachtig miljoen euro verlies zouden draaien. Het NOS meldde destijds dat de concern het nieuwe jaar inging met een gloednieuwe, hoopvolle strategie onder leiding van de nieuwe aangestelde CEO Armin Devender. Nieuwe resultaten laten nu zien dat de kans groot is dat de winkelketen zijn filialen in Nederland moet sluiten.

Nog haalbaar?

Op dit moment is een financieel adviseur ingehuurd om de toekomst van Hudson's Bay te evalueren. De poging om het warenhuis in Nederland van een faillissement te redden door onder meer panden te verkleinen, te snijden in het personeelsbestand en in handen te zijn van de Oostenrijkse retailconcern Sigma, mocht niet baten. AD meldt dat er nu wordt gekeken of het überhaupt nog wel zin heeft om hier actief te zijn.

Saks off 5th gesloten

Hudson's Bay opende in 2017 op verschillende locaties in Nederland zijn deuren. Zoals ook het dochterbedrijf Saks Off 5th in Amsterdam en Rotterdam. Dit outletwarenhuis kampte al snel met zware tegenslagen, dat resulteerde in dalende omzetten en de beslissing om de deuren te sluiten viel daarom al in april dit jaar.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion