Koningin Máxima in twee koninklijk oranje looks van Natan tijdens staatsbezoek in Ierland

Ook in deze looks hebben we Máxima een aantal keer eerder gezien.

koningin Máxima in Natan dag 2 Ierland
Getty Images

Voor als je het hebt gemist, koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn momenteel op staatsbezoek in Ierland. Bij aankomst op woensdag werd het koningspaar ontvangen door president Higgins en zijn echtgenote Sabrina Higgins, en vond in de avond het officiële staatsbanket plaats. Op de tweede dag van het bezoek bezochten onze royals de Ierse hoofdstad Dublin, en dat ging gepaard met twee nieuwe looks van Máxima die nationale trots uitdragen.

Máxima in koninklijk oranje

Zo was koningin Máxima gehuld in twee oranje looks van haar favoriete modehuis, het Belgische Natan. Máxima's eerste look bestaat uit een tweedelig pak, een oranje blouse met boothals en rok bezaaid met pailletten, ontworpen door Edouard Vermeulen van Natan. Het pak werd gecombineerd met een bijpassende flaphoed (waar onze queen groot fan van lijkt te zijn) en een broche in de vorm van een libelle. Máxima droeg de look vaker, iets wat we inmiddels gewend zijn van onze koningin. Zo zagen we haar de look voor het eerst dragen in Duitsland in 2013, en opnieuw tijdens een bezoek aan Canada in 2015.

Clothing, Blue, Fashion, Cobalt blue, Street fashion, Dress, Electric blue, Suit, Headgear, Event,
Getty Images

De tweede look van onze modebewuste koningin was wederom oranje, en wederom van Natan. Máxima droeg een prachtige jurk met opstaande boothals, die de koningin eerder droeg tijdens de opening van het Holland Festival in 2016. Máxima droeg de jurk in Ierland tijdens de zogeheten "contraprestatie", waarbij Nederland een cadeau geeft aan het gastland Ierland. Dat deed het koningspaar in de vorm van een dansvoorstelling van het Nederlands Danstheater.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Staatsbezoek Ierland

Het bezoek van het Nederlands koningspaar staat in het teken van de relatie tussen Ierland en Nederland op politiek, economisch en cultureel gebied. Beide landen zijn naar aanleiding van de Brexit actief bezig met het ontwikkelen van nieuwe betrekkingen, zo meldt het koninklijk huis in een persbericht. Op de eerste dag van hun bezoek aan Ierland zijn Máxima en Willem-Alexander te gast bij president Higgins en zijn echtgenote Sabrina Higgins. Na de eerste gesprekken hebben ze volgens de Ierse traditie gezamenlijk een boom geplant. In de avond vond het staatsbanket plaats in het presidentieel paleis, waar beide staatshoofden een toespraak hebben gehouden. De tweede dag stond in het teken van een bezoek aan de Ierse hoofdstad Dublin, waar het koningspaar onder andere het Trinity College bezocht en de historische bibliotheek van de universiteit.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Koningin Máxima