Nike lanceert nostalgische Stranger Things-collectie

Het sportmerk brengt zo een vleugje boogie wonderland in ons leven.

Travel, Fun, Outerwear, Tourism, Eyewear, Jacket, Leisure, Vacation,
Netflix

Alles aan Stranger Things schreeuwt retro: dat kan zelfs een non-fan nog voor je signaleren. De serie speelt zich midden in de jaren tachtig af, waardoor verscheidene Nike klassiekers (en scrunchies, want natuurlijk) regelmatig de revue passeren. Een mooie kans om daarop in te spelen, moet het sportmerk gedacht hebben, want Nike komt nu met een speciale collectie over de serie, inclusief een reeks nostalgische sneakers.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Stranger Things seizoen 3

De lancering van de Nike x Stranger Things collectie komt op 27 juni en daarmee precies op tijd – een week voor de release van het derde seizoen van de populaire Netflix-serie. Ook het derde deel van de hitserie zal weer het equivalent van nostalgie worden, als we de trailer mogen geloven. Daar hangt de nieuwe collectie dan ook nauw mee samen, waarin Nike-klassiekers als de Cortez, Blazer en Tailwind centraal staan. Die sneakermodellen zijn vandaag de dag nog steeds heel populair, maar zijn geworteld in the eighties.

Footwear, Shoe, Still life, Visual arts, Space, Carmine, Illustration, Art, Still life photography,
Nike x Stranger Things
Nike

De collectie

De collectie komt in groen en oranje, de typische Hawkins High-kleuren. Ook de mascotte van de school, een tijger, komt terug in de ontwerpen. Nike lanceert niet alleen speciale schoenen in het thema van de serie, ook komt het sportlabel met een heuse Stranger Things-kledinglijn, bestaande uit hoedjes, T-shirts, sweatshirts en trackpants. De schoenencollectie houdt alleen vast aan het kleurenschema van Hawkins High (en is daarmee vooral voor de subtiele fan), terwijl de samenwerking met de serie in de kleding duidelijker naar voren komt. Uiteraard geschikt voor de trouwe fan, die in diens nieuwe Stranger Things-trainingspak aan de buis gekluisterd is voor het nieuwe seizoen. Bekijk de beelden van de Nike x Stranger Things collectie boven- en onderstaand.

Darkness, Personal protective equipment, Photography, Sports gear, Screenshot, Jacket, Games,
Nike x Stranger Things
Nike
Red, Automotive design, Space, Fictional character, Carmine, Games, Still life, Illustration,
Nike x Stranger Things
Nike

Inspiratie

Op 27 juni wordt de collectie maar gedeeltelijk gelanceerd, op 1 juli zullen andere items volgen. Net op tijd voor het nieuwe seizoen van de serie, dat op 4 juli op Netflix verschijnt. Tot die tijd kun je ook nog bij IKEA terecht, die recent een ‘huiskamer’ in de stijl van Stranger Things hebben gemaakt. Al komt de echte (stijl)inspiratie natuurlijk van actrice Millie Bobby Brown, die op het moment de jongste Unicef-ambassadrice ooit is.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion