Prada lanceert duurzame versie van iconische nylon tas

Het modehuis wil vanaf 2021 alleen nog maar gerecycled nylon gebruiken.

Fashion, Pink, Fashion model, Fashion design, Shoulder, Bag, Footwear, Fashion accessory, Handbag, Luggage and bags,
Imaxtree

Nadat Prada eerder dit jaar bekend maakte bont volledig te zullen weren uit toekomstige collecties, maakt het Italiaanse modehuis nog een stap in de duurzame richting. Prada brengt haar iconische nylon tassen opnieuw uit, maar ditmaal volledig gemaakt van duurzame en gerecyclede materialen.

Re-Nylon

Het modehuis brengt de nieuwe collectie uit onder de naam Re-Nylon, bestaande uit de klassieke nylon tassen waaronder de schoudertas, de belt-bag en rugzak. Het nylon bij de productie van deze tassen is gemaakt van plastic afval uit de oceaan, visnetten, en textielvezels. De opbrengst van de duurzame tassen wordt gedoneerd aan een duurzaamheidsproject gericht op circulaire economie in samenwerking met werelderfgoed organisatie UNESCO. 'Dit project zorgt voor een enorme vermindering van nylon en een grote impact op het gebied van duurzaamheid', stelt Lorenzo Bertelli, hoofd marketing en communicatie bij Prada.

Outerwear, Jacket, Organism, Plant, Sleeve,
Prada Re-Nylon rugzak
Prada

Iconisch

Prada begon met het verkopen van nylon tas in 1980, en zette daarmee de hele modewereld op zijn kop. Waar luxe tassen in die tijd altijd van leer werden gemaakt, was Prada hiermee het eerste luxe modehuis dat tassen produceerde van het synthetische materiaal. 700.000 meter nylon wordt jaarlijks gebruikt om de nylon tassen te maken. Prada streeft ernaar om vanaf 2021 alleen nog maar gerecycled nylon te gebruiken in haar collecties. De nieuwe collectie wordt middels een videoserie in samenwerking met National Geographic gepromoot.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion