Zo zag Chanel's eerste haute couture collectie eruit na het overlijden van Karl Lagerfeld

Opvolger van Karl, Virginie Viard's eerste couture collectie voor Chanel is een feit.

chanel-couture-2019-herfst-winter
Vogue Nederland​​

De eerste haute couture collectie van Virginie Viard voor Chanel is een feit. De ontwerper die al sinds 1983 medeverantwoordelijk is voor de haute couture, prêt-à-porter en accessoire-collecties van het iconische modehuis, heeft nu haar eerste couture collectie neergezet na het overlijden van Karl Lagerfeld. Vogue's hoofdredacteur Rinke Tjepkema nam plaats in Chanel's heuse bibliotheek in het Grand Palais, de wereldbekende glazen tentoonstellingshal in Parijs.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Spraakmakend decor

De collectie waar iedereen geduldig zat op te wachten kan nu rekenen op ontelbare applaudisserende emoji's via social media. Virginie brengt hulde aan wijlen Lagerfeld's liefde voor boeken door de aanwezigen een zitje te reserveren in Chanel's bibliotheek voor de herfst/winter 2019-show. Een decor dat overigens verrassend veel weg heeft van Mademoiselle Chanel's imposante bibliotheek in haar appartement aan de Rue Cambon 31 in Parijs.

In het Grand Palais, dé Parijse locatie die door Chanel al eerder tot een vliegveld voor zijn jetsettende clientèle transformeerde, werd een heuse bibliotheek gebouwd, gevuld met boeken van onder anderen Homerus, Plato, Virgil en werken van auteurs die deel uitmaakten van haar leven, zoals Jean Cocteau. Een decor zo impressionant dat deze zo een plek in de lijst van de meest spraakmakende Chanel-decors aller tijden verdient.

Debuutcollectie

De honger van nieuwsgierigen werd gestild toen de eerste modellen de lange gangen van Chanel's bibliotheek opliepen op de beats van Glory Box's Portishead. Al bewees Viard al eerder met haar eerste collectie voor het Franse modehuis dat ze gedroomde opvolger voor Karl was, tijdens de presentatie van haar debuut couture collectie werd als snel duidelijk dat meer dan drie decennia Karl's rechterhand zijn, zijn vruchten afwerpt.

Fashion model, Fashion, Fashion show, Clothing, Runway, Haute couture, Pink, Fashion design, Outerwear, Dress,
Imaxtree

Ingetogen couture

Virginie kreeg - wel zo toepasselijk in een bibliotheek - iedereen stil met haar debuut. Zoals je van couture collecties wel zou verwachten, koos Viard voor haar eerste couture collectie daarentegen om niet over the top te gaan. Geen spectaculaire looks deze keer, Viard kwam onder andere met lange gewaden met de typische bouclé-stoffen die door lange rijen knopen werden bij elkaar gehouden. De avondjurken in chiffon in oranje en fuchsia kleuren en mini-mantelpakjes in het geliefde tweed met brede schouders werden bestempeld als grote favoriet.

Fashion model, Fashion, Clothing, Fur clothing, Fur, Fashion show, Haute couture, Runway, Fashion design, Outerwear,
Imaxtree

Wat nog? De oorbel mag opnieuw solo dragen worden, de nerdy leesbrillen doen niet alleen dienst meer om je favoriete boek te verslinden en de tailleriem viert hoogtij. Traditiegetrouw konden we ook een couture bruid verwachten die de show sluit. Alleen kwam deze in tegenstelling tot het waanzinnige met kristallen versierde badpak én badmuts uit de Lente/Zomer 2019 couture show, nu in een lichtroze baggy "pyjama" in satijn opdagen.

Chanel-couture-herfst-winter-2019
Imaxtree
Chanel-couture-herfst-winter-2019
Imaxtree

Nederlandse modellen

De Nederlandse modellen waren opnieuw goed vertegenwoordigd tijdens de couture show. Virginie heeft net als Lagerfeld duidelijk een zwak voor Neêrlandse schoonheid. Onder anderen Lagerfeld's oogappel Luna Bijl, Felice Noordhoff, Marjan Jonkman en Kiki Willems, liepen de catwalk op in de mooiste couture creaties, speciaal ontworpen voor die hard boekenwurmen. De scherpe kaaklijnen van de topmodellen werden vergezeld van een beautylook die bestond uit een gladgestreken wetlook met lage paardenstraat en een vlijmscherpe eyeliner.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion