Stockholm Fashion Week gecanceld wegens duurzaamheidsredenen

De Zweedse modeweek zal volgende maand niet doorgaan wegens negatieve milieu impact.

Stockholm Fashion Week gecanceld wegens milieu
Getty Images

Slechts anderhalve maand voor de start van de halfjaarlijkse Stockholm Fashion Week maakt de organisatie bekend de modeweek af te lassen. De Zweedse modeweek wordt echter niet gecancelled wegens logistieke problemen, maar vanwege bezorgdheid over de negatieve impact van het event op het milieu en duurzaamheid.

Duurzaamheidseissen

Het mode-event stond dit jaar gepland van 27 tot en met 29 augustus, waar de nieuwe collecties van Scandinavische merken zouden worden gepresenteerd. Het Swedish Fashion Council heeft echter bekend gemaakt dat de modeweek niet aan de gewenste duurzaamheidseissen voldoet en een vernieuwd concept nodig heeft. Het traditionele fashion week format moet op de schop volgens de organisatie. 'De Zweedse mode-industrie groeit snel, dus het is cruciaal om merken te ondersteunen bij de ontwikkeling van hun volgende duurzame stappen', aldus Jennie Rosén, CEO van de Swedish Fashion Council.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Nieuw platform

'Om definitief af te stappen van het conventionele Fashion Week model was een moeilijke, maar weloverwogen beslissing', stelt Jennie Rosén. 'We moeten het verleden achter ons laten en een nieuw platform stimuleren dat relevanter is voor de mode-industrie van vandaag. Door dit te doen kunnen we ons aanpassen aan nieuwe duurzaamheidsdoelen en kunnen we nieuwe standaarden voor de mode-industrie bewerkstelligen.' De nieuwe plannen en strategie van de organisatie worden later dit jaar bekend gemaakt. De beslissing van de Zweedse modeorganisatie vindt plaats in een periode waarin modehuizen en de mode-industrie zich steeds meer committeren aan duurzaamheid.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion