Bekijk in deze video hoe de spectaculaire coutureshow van Dior in Parijs tot stand kwam

Deze timelapse video van één minuut toont hoe Dior's nieuwe couture show in Parijs in drie weken wordt opgebouwd.

In Dior’s Hôtel Particulier, de geboorteplaats van het Huis, stelde Maria Grazia Chiuri deze week haar nieuwe couture collectie voor. Een collectie die al even donker gekleurd was als de locatie waar de modellen de nieuwste creaties presenteerden. Voor dát decor werd een fameuze scenografie gecreëerd die maar liefst drie weken in beslag nam om op te bouwen. In de timelapse video die het modehuis vrijgeeft, wordt pas echt duidelijk hoeveel werk er in een zo'n show sluipt.

dior-couture-herfst-winter-2019
Imaxtree

Back to black

'Ik zou een heel boek over zwart kunnen schrijven', zei Christian Dior ooit in The Little Dictionary of Fashion. Voor de couture show van Dior ging Chiuri daarom volledig back to black met haar nieuwe collectie. Dit met een handvol uitzonderingen waaronder een model die de show sloot met een gouden poppenhuis rond haar middel waarbij "het huis" letterlijk tot leven werd gebracht. Een meer goth uitziende show dan de gitzwarte Lente/Zomer show van Louis Vuitton in 2014 kan bijna niet, al was het een goede poging van het Franse modehuis. Van de hoofddeksels tot de schoenen en zelfs de beautylooks van de modellen, die verdacht veel op de signature make-up look met smokey eyes van Chiuri lijken.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Mysterieuze scenografie

Voor het zwarte decor dat toch een lichtpuntje kreeg door de botanische rozentuin, schakelde Dior de feministische Britse kunstenaar Penny Slinger in, die de mysterieuze scenografie creëerde voor de couture show van het merk. Drie weken lang werkte Slinger haar droomdecor voor Dior uit waarbij verschillende rook- en waterpatronen met surrealistische gezichten zich uitstrekten tot aan het plafond.

dior-couture-herfst-winter-2019
Dior

Versierd met kunst

De wanden en plafonds van Hôtel Particulier op de Avenue Montaigne werden versierd met 2500 vierkante meter aan behang met originele motieven van de kunstenaar. En ook de vloer van zo'n 600 vierkante meter kreeg een nieuwe vinyl-laag met het werk van Slinger erop gedrukt. De vijftien decorateurs die Slinger's werk op een succesvolle manier in het wereldbekende pand neerzetten, gaven ook de vijftien meter hoge dood uitziende boom een plek in het midden van het decor.

dior-couture-herfst-winter-2019
Dior
dior-couture-herfst-winter-2019
Dior

Mysterieuze wereld

Slinger werd niet alleen ingezet om de show van Dior's couture collectie te ondersteunen met haar scenografie. Chiuri inspireerde zich ook de krachtige zwart-wit werken voor haar couture collectie. In de één minuut durende timelapse video die het modehuis nu deelt wordt het duidelijk hoe sterk het contrast is tussen hoe 30 Avenue Montaigne er meestal uitziet, en hoe het werd ingericht voor de couture show.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion