Nederlands model Kiki Willems sluit de Valentino coutureshow af aan de arm van dit 75-jarige icoon

Haute couture kent geen leeftijd, bewijst dit mooie einde van de Valentino coutureshow.

Lauren Hutton Valentino couture
Getty Images

De Parijse Couture Week is in volle gang, met de hypnotiserende jurken van Iris van Herpen, de betoverende show van Dior en de bibliotheek-fashion van Chanel inmiddels achter de rug. Woensdag was het de beurt aan Valentino, waar creative director Pierpaolo Piccioli aan het roer staat. Wederom toonde de Italiaanse ontwerper een prachtcollectie met veel kleur, volumineuze creaties en spectaculaire accessoires. Maar het was met name een bijzondere verschijning tijdens de show die veel bekijks trok. Zo zagen we de 75-jarige actrice en mannequin Lauren Hutton, aan de arm van Nederlands model Kiki Willems.

Schoonheid kent geen leeftijd

De verschijning van Hutton op de catwalk gaf een extra dimensie aan de al spectaculaire show van Valentino. Het 75-jarige icoon, die onder meer bekend in van haar rollen in The Gambler (1974) en American Gigolo (1980), verscheen in een emerald green jurk met een grijze jas en sparkly handschoenen. Met een simpele make-uplook zag Hutton er heel natuurlijk uit, waarmee ze bewijst dat schoonheid geen leeftijd kent. Tijdens de finale van de coutureshow verscheen Nederlands model Kiki Willems aan de arm van de actrice, gekleed in een roestrode creatie met lange turquoise verenjas en knalblauwe laarzen met hak.

image
Kiki Willems op de catwalk van Valentino Couture Herfst 2019.
Isidore Montag/Imaxtree.com

Hoewel Hutton met name in de jaren zeventig floreerde als model, is ze de afgelopen jaren meerdere malen verschenen in diverse modecampagnes. Zo was ze te zien in advertenties voor H&M en Alexander Wang, en maakte ze haar opwachting tijdens de show van Tom Ford in 2012 en Bottega Veneta in 2016.

Valentino Couture 2019

In de coutureshow van het Italiaanse modehuis liepen naast Hutton en Willems nog veel meer bekende modellen mee. Zo zagen we onder meer Adut Akech en Gigi Hadid voorbijkomen, beiden gehuld in de meest wonderlijke creaties van Valentino. De collectie, waarin alle kleuren van de regenboog de revue passeerden, bestond voornamelijk uit go big or go home-jurken en elegante silhouetten. Naast de krachtige ontwerpen zagen we ook veel statement accessoires en opvallende (en letterlijk schitterende) make-uplooks van visagiste Pat McGrath. Naast Huttons verschijning tijdens de finale, maakte ook het atelier van het Italiaanse modehuis een verschijning op de catwalk, waar het publiek hen een staande ovatie gaf dat resulteerde in een emotioneel moment.

image
Gigi Hadid op de catwalk van Valentino Couture Herfst 2019.
Isidore Montag/Imaxtree.com
image
Een bold look op de catwalk van Valentino Couture Herfst 2019.
Isidore Montag/Imaxtree.com
image
Adut Akech op de catwalk van Valentino Couture 2019.
Isidore Montag/Imaxtree.com

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nieuws