Fendi's engelachtige eerbetoon aan Karl Lagerfeld tijdens Couture-show in Rome

Voor Lagerfeld 'was niks ooit onmogelijk, en dat is waar we continu naar streven', aldus nieuwe creative director Silvia Venturini Fendi.

Fashion, Runway, Fashion model, Fashion show, Event, Fashion design, Haute couture, Dress, Audience, Crowd,
Getty Images

Eerder zagen we tijdens Coutureweek al een ode aan wijlen Karl Lagerfeld bij Chanel (naturellement), nu is het de beurt aan Fendi waarvoor Lagerfeld ook jaren aan het creatieve hoofd heeft gestaan. Creative director Silvia Venturini Fendi heeft het stokje overgenomen, maar ze blijft Lagerfelds erfgoed eren. De spectaculaire show werd gehouden bovenop een heuvel, die uitkeek op het eeuwenoude Colosseum – een icoon van de stad Rome. Lagerfeld was enthousiast over het vooruitzicht op dit decor en Fendi's hulp bij het restaureren van onder meer de Temple of Venus.

Fashion, Runway, Fashion model, Fashion show, Clothing, Street fashion, Shoulder, Haute couture, Joint, Spring,
Getty Images
Fashion model, Fashion, Clothing, Runway, Fashion show, Haute couture, Dress, Fashion design, Spring, Outerwear,
Getty Images

Sterrencast

Zo werden er 54 uiterst elegante looks (met onder meer zwarte marmer-motieven) getoond, met een diverse cast aan sterren waaronder Rebecca Longendyke, Giselle Norman en Naomi Chin Wing. Make-up werd verzorgd door Peter Phillips (die ook Christian Dior make-up aanvoert) en het haar door Sam McKnight. Hij koos voor jaren zeventig pageboy-achtig haar in een spectrum aan kleuren, als pruikje gedragen door onder meer Kaia Gerber. Verder liepen supermodellen mee waaronder Freja Beha Erichsen, Natasha Poly, de Nederlandse Saskia de Brauw alsook Guinevere van Seenus, die een triomfantelijke terugkeer maakte op de catwalk. Plus Victoria's Secret-model Candice Swanepoel.

White, Fashion, Clothing, Fashion model, Street fashion, Runway, Fashion show, Shoulder, Snapshot, Dress,
Getty Images

Eerbetoon

Venturini legde uit dat de collectie een eerbetoon was aan de onlangs overleden ontwerper, die veel voor het modehuis (opgericht door haar grootouders) heeft betekend. Hij maakte er een wereldwijd luxehuis van. Het ging Venturini Fendi niet zozeer om Lagerfelds skills en technieken (hoewel die ook worden geroemd) maar zijn 'attitude om te breken met regels en grenzen te verleggen.' Voor hem 'was niks ooit onmogelijk, en dat is waar we continu naar streven.' Zo vertelde zij aan Vogue.com. Met name de openingslooks zetten de toon, waarbij werd teruggegrepen naar Lagerfelds' vroege gloriejaren in de seventies toen hij voor het eerst aan de slag ging voor Chloé en Fendi. Van die Abba-achtige pudding bowl wigs tot de ‘rock crystal’ hakken. Verder volop maxi-jassen en Deco-patronen. Karl Lagerfelds visie blijft voortleven, zoals hier gezien tijdens Coutureweek bij Fendi.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion