Zien: Hermès opent in 'crystal house' in Amsterdam

Bekijk hier de beelden van de imposante nieuwe Hermès winkel.

Building, Town, Architecture, Landmark, Property, City, Facade, Human settlement, Mixed-use, Town square,
MVRDV
This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Nadat awardwinnend Rotterdams architectenbureau MVRDV in samenwerking met TU Delft al het 'kristallen huis' in Amsterdam bouwde voor Chanel, opent hier nu een (al even zo schitterende) Hermés store. Het bijzondere pand met glazen bakstenen ligt gelegen in de PC Hoofdstraat. De winkel was in eerste instantie dus bedoeld voor Chanel.

Glazen bakstenen

De voorkant van de winkel heeft een soort dip dye-effect. De terracotta bakstenen van de historische architectuur bovenin zijn behouden gebleven, waar ze naar beneden toe overlopen in glazen bakstenen. De juweel-achtige façade was bedoeld om Amsterdam uit te lichten als oord waar luxe modehuizen passen terwijl het eeuwenoude karakter van de stad (en de architectuurstijl) behouden blijft. Makelaarskantoor Warenar behield dus de originele klassieke elementen (dat moet ook, want het is een monumentaal pand) terwijl er toch een heel bijzonder resultaat te zien is. Zo is er over de voorzijde een glazen replica van de entree geplaatst. Een waar 'kristallen thuisbasis' voor luxemode.

Chanel

Het project was voltooid in 2016, en het was eigenlijk de bedoeling dat Chanel hier een flagshipstore zou openen. Dit ging echter niet door vanwege een blinde muur op de eerste etage. Dit strookte niet met de vereisten die het modehuis hanteerde voor dit bouwproject. Interieurdesigners RDAI met architectenbureau de binnenstad sprongen vervolgens in. De betreffende muur is uiteindelijk weggegaan en de vloer is weggehaald, zodat het licht mooier naar binnen valt door de glazen stenen. Zeker de moeite van het bezoeken eens waard deze zomer.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion