Waarom Stella McCartney haar kleding niet wast, maar schoonborstelt

'Als je niets hoeft schoon te maken, stop het dan niet in de wasmachine', aldus Brits modeontwerper Stella McCartney.

Stella mccartney wassen kleding
Getty Images

Stella McCartney, die onder andere Meghan Markle, Kate Moss en Oprah Winfrey kleedt, werd met haar merk in 2018 uitgeroepen tot 'meest duurzame modemerk'. Nu heeft de Britse modeontwerper in een interview met de Britse krant The Observer, vertelt dat ze geen fan is van het wassen van haar kleding. 'Laat de vlek drogen en borstel het er dan af,' is haar advies om water te besparen en daardoor weer het milieu te beschermen.

Het wassen

De basisregel is volgens McCartney: 'Als je niets hoeft schoon te maken, stop het dan ook niet in de wasmachine. Hoe minder je je kleding was, hoe beter. Zo gaat ze niet alleen langer mee, maar bespaar je ook water en energie.' De 41-jarige ontwerpster geeft aan dat ze super hygiënisch is, maar dat ze geen fan is van chemische reinigingen bij de stomerij of andere vormen van schoonmaken. 'Ik draag ook niet elke dag een andere beha. Ik gooi niet zomaar iets in de wasmachine omdat ik het een keer gedragen heb,' zegt Stella in het interview.

Van huis uit meegekregen

Stella McCartney is de dochter van voormalige Beatle-zanger Paul McCartney en zijn vrouw Linda McCartney. Beiden zijn sinds jonge leeftijd vegetarisch en hielden zich allebei bezig met dierenrechten. Niet zo gek dus dat dochter Stella zich in haar persoonlijke leven en met haar gelijknamige merk zo milieubewust bezig is. Stella McCartney gebruikt bijvoorbeeld ook geen bont of leer in haar collecties. Ook polyester en PVC is uit den boze. In haar winkels kiest ze ook resoluut voor LED-verlichting, duurzaam hout en papier en windenergie. De ontwerpster werkt er hard aan om met haar merk het milieu zo min mogelijk te belasten. En daar valt het zo min mogelijk wassen van kleding ook onder.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion