Voormalige Saks Off 5th panden worden Hudson's Bay outlet

De lege winkelpanden krijgen binnenkort een nieuwe bestemming.

Saks-OFF-5th-Rotterdam
Saks OFF 5th, Rotterdam

Afgelopen maand werd bekend dat het niet goed gaat met het Canadese warenhuisconcern Hudson's Bay in Nederland. Niet veel later werd het nieuws naar buiten gebracht dat Hudson's Bays dochterbedrijf Saks Off 5th haar deuren sluit in ons land. Het pand van de voormalige winkel wordt nu een outlet-store van Hudson's Bay, zo meldt het Parool vandaag.

Huurcontract

Het uitblijven van succes van het outletconcept van het iconische New Yorkse Saks Fifth Avenue, was mede de oorzaak van de sluiting van de winkels in Nederland. Moederbedrijf Hudson's Bay heeft echter een huurcontract van vijftien jaar met de Kalverpassage-eigenaar Kroonenberg Groep waar een van de winkels gevestigd was. Kroonenberg houdt Hudson’s Bay aan het contract waardoor het openen van een outletwinkel de oplossing moet bieden.

Rotterdam

In het voormalige winkelpand van Saks Off 5th in Rotterdam is onlangs een outlet van het warenhuis gevestigd. De leiding van de Kalverpassage heeft daarom vertrouwen in het nieuwe concept: 'Ze doen dat al in de voormalige vestiging van Saks in Rotterdam en daar is iedereen best enthousiast over', vertelt directeur Lesley Bamberger aan het Parool. Nederlands label The Sting zal de rest van de leegstaande winkelruimte in de Kalverpassage huren als nieuwe locatie voor hun flagship store. Zij zullen zich vestigen op de benedenverdieping.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion