Kim Kardashian wordt beschuldigd van het kopiëren van deze ontwerper

Het ontwerp van de realityster voor Caroline Lemke lijkt verdacht veel op die van Emilio Pucci.

Het zit Kim Kardashian niet echt mee. Zo kreeg de 38-jarige realityster en beautymogul onlangs nog te maken met kritiek op haar nieuwe shapewear-lijn, waarna ze besloot de naam te veranderen. Nu wordt Kim K. beschuldigd van plagiaat, voor het kopiëren van een ontwerp van een bekende ontwerper. De realityster heeft een zonnebril ontworpen voor het label Carolina Lemke, en die lijkt verdacht veel op een ontwerp van Emilio Pucci.

Plagiaat of toeval?

De zonnebril in kwestie lijkt verdacht veel op een zonnebril van Emilio Pucci uit diens Lente/Zomer 2017 collectie. Kims ontwerp, een futuristische bril bestaande uit één stuk glas omlijnd door een lichtgeel montuur, is bijna identiek aan die van Pucci. Instagram-account Diet Prada kwam tot die ontdekking, en legde de kwestie voor aan diens volgers. Het account staat erom bekend plagiaat binnen de modewereld op te sporen en daarmee ontwerpers en merken tot de orde te roepen. Bekijk de vergelijking in onderstaande Instagrampost en oordeel zelf. Plagiaat of toeval?

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Rechtszaak Missguided

Onlangs kwam het nieuws naar buiten dat Kim een rechtszaak heeft gewonnen van modemerk Missguided, dat nota bene ging over plagiaat. Zo zou het merk goedkope versies van Kims outfits op de markt hebben gebracht, waardoor de realityster het bedrijf in februari 2019 voor de rechter sleepte. Het is daarom op z'n minst opmerkelijk te noemen dat ze nu zelf beschuldigd wordt van het kopiëren van een andere ontwerper. Het merk moest vervolgens een bedrag van ongeveer 2,4 miljoen euro aan Kim betalen, en nog eens een extra bedrag van 53 duizend euro aan juridische kosten. Of de 38-jarige Kardashian zelf ook wordt vervolgd voor het kopiëren van Emilio Pucci moet nog blijken.

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion