Chanel stelt eerste hoofd diversiteit en inclusiviteit aan

Het modehuis wil zorgen voor een meer divers en inclusieve werkomgeving en image.

chanel-couture-show-2019
Getty Images

Chanel onderneemt stappen om de inspanningen rondom diversiteit te verbeteren binnen het modehuis. De afgelopen tijd staat de modewereld onder druk na verschillende controversiële gebeurtenissen rondom het onderwerp, waar Chanel nu iets aan wil veranderen door het aanstellen van een hoofd diversiteit. Dit is de eerste keer dat het Franse modehuis deze positie in het leven roept.

Inclusieve werkomgeving

Volgens Business of Fashion heeft Chanel Fiona Pargeter aangesteld om de diversiteitsplannen van het bedrijf te leiden. Pargeter was voorheen hoofd Diversity & Inclusion voor Swiss Bank UBS in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Haar taak zal zijn om een meer divers en inclusieve werkomgeving en imago te creëren voor het modehuis. De nieuwe aanstelling van Pargeter is volgens Chanel een stap in de goede richting: ‘het is een teken van engagement en van groot belang voor het modehuis', aldus Business of Fashion.

Controverses

Chanel is niet het enige luxe modehuis dat structurele wijzigingen aankondigt om de inclusiviteit van het bedrijf te verbeteren. Gucci kondigde in maart aan dat het een diversiteitsinitiatief zou implementeren, ingeleid door ontwerper Dapper Dan. Dit besluit werd gemaakt nadat het modehuis onder vuur kwam te liggen vanwege een zwarte coltrui, waarin velen een referentie naar 'Blackface' zagen. Ook modehuizen als Prada en Dolce&Gabbana ontvingen gelijknamige kritiek. Het laatste modehuis kwam zwaar onder vuur te liggen na het lek van racistische opmerkingen van de mede-oprichter Stefano Gabbana.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Hoewel er nog werk aan de winkel is, komen er binnen de modewereld steeds meer veranderingen op gang. Zo bleken de shows van afgelopen lente/zomer 2019 collecties in New York, Londen, Milaan en Parijs de meest diverse ooit te zijn. Een onderzoek van The Fashion Spot toonde aan dat 36 procent van alle castings uit gingen naar vrouwen in kleur, wat een stijging is van 19 procent ten opzichte van vier jaar eerder.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion