Zara komt met nieuwe duurzaamheidsdoelstellingen

'We moeten de kracht voor verandering zijn, niet alleen in het bedrijf, maar in de hele sector.'

zara
Zara

Gister kondigde Zara een aantal nieuwe doelstellingen aan voor het modebedrijf, waarvan een groot deel gelinkt is aan duurzaamheid. Dit gebeurde tijdens de jaarlijkse algemene vergadering van het merk met moederbedrijf Inditex. Het merk heeft onthuld dat eind 2019 7.500 van zijn winkels eco-efficiënt zijn. Bovendien zullen alle Zara-collecties vóór 2025 bestaan uit 100% duurzame materialen.

Duurzame stoffen

Tegenwoordig is slechts 20% van de collecties van Zara gemaakt van duurzame stoffen. Het merk wil zich daarom inzetten voor het gebruik van duurzame materialen. Het merk onthult nog meer doelstellingen op het gebied van duurzaamheid. Zo stelt Zara voor 2025 geen afval van overtollige collecties meer te zullen dumpen, en dat er wordt gefocust op duurzaam energieverbruik in alle Zara kantoren, fabrieken en winkels. Ook zal onnodig plastic worden geweerd en is het merk al begonnen met het hergebruik van gerecycled karton.

Verandering

Zara geeft aan dat het streven voor verandering vanuit het bedrijf komt, met het doel een nieuwe richting in te gaan: 'we moeten een kracht zijn voor verandering, niet alleen in het bedrijf maar in de hele sector', stelt Pablo Isla, CEO van Inditex tegenover Women's Wear Daily. 'Wij zijn degenen die deze doelen vaststellen: de kracht en de impuls voor verandering komt van het commerciële team, de mensen die werken met onze leveranciers, de mensen die met stoffen werken.'

Arbeidsomstandigheden

Zara lanceerde eerder in 2015 het label Join Life dat kleding biedt gemaakt van enkel duurzame grondstoffen - biologische katoen, gerecycled polyester en Tencel-lyocell. Hoewel dit stappen in de goede richting zijn op het gebied van duurzaamheid, stelt het modeconcern echter weinig over nieuwe doelstellingen voor arbeidsomstandigheden. Transparantie wordt wel gesteld als prioriteit, waar er meer dan 12.000 controles worden uitgevoerd bij leveranciers en fabrikanten. Tegen 2020 wil Zara het doel bereiken geen gevaarlijke chemicaliën meer te gebruiken in fabrieken.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nieuws