Zara komt met nieuwe duurzaamheidsdoelstellingen

Het merk lanceert tevens een nieuwe Join Life collectie.

Raincoat, Yellow, Outerwear, Sky, Personal protective equipment, Photography, Jacket, Art,
Zara

Afgelopen zomer kondigde Zara een aantal nieuwe doelstellingen aan voor het modebedrijf, waarvan een groot deel gelinkt is aan duurzaamheid. Dit gebeurde tijdens de jaarlijkse algemene vergadering van het merk met moederbedrijf Inditex. Het merk heeft onthuld dat eind 2019 7.500 van zijn winkels eco-efficiënt zijn. Bovendien zullen alle Zara-collecties vóór 2025 bestaan uit 100% duurzame materialen. Vandaag lanceert daarom een nieuwe duurzame collectie, van de duurzame lijn genaamd Join Life binnen het merk.

'Join Life'

In 2016 creëerde Zara haar duurzame lijn genaamd Join Life. Alle items binnen deze tak van het merk zijn 'gemaakt van duurzamere grondstoffen met behulp van processen die helpen het milieu te beschermen', zo stelt het merk. De nieuwe duurzame collectie is nu te koop, en bevat milieubewuste materialen als 100% gerecycled kasjmier en puffer coats waarvan de vulling is gemaakt van reststoffen uit oude collecties.

Duurzame stoffen

Tegenwoordig is slechts 20% van de collecties van Zara gemaakt van duurzame stoffen. Het merk wil zich daarom inzetten voor het gebruik van duurzame materialen. Het merk onthult nog meer doelstellingen op het gebied van duurzaamheid. Zo stelt Zara voor 2025 geen afval van overtollige collecties meer te zullen dumpen, en dat er wordt gefocust op duurzaam energieverbruik in alle Zara kantoren, fabrieken en winkels. Ook zal onnodig plastic worden geweerd en is het merk al begonnen met het hergebruik van gerecycled karton.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Verandering

Zara geeft aan dat het streven voor verandering vanuit het bedrijf komt, met het doel een nieuwe richting in te gaan: 'we moeten een kracht zijn voor verandering, niet alleen in het bedrijf maar in de hele sector', stelt Pablo Isla, CEO van Inditex tegenover Women's Wear Daily. 'Wij zijn degenen die deze doelen vaststellen: de kracht en de impuls voor verandering komt van het commerciële team, de mensen die werken met onze leveranciers, de mensen die met stoffen werken.'

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Arbeidsomstandigheden

Hoewel dit stappen in de goede richting zijn op het gebied van duurzaamheid, stelt het modeconcern echter weinig over nieuwe doelstellingen voor arbeidsomstandigheden. Zo presenteerde de Schone Kleren Campagne afgelopen week een rapport waarin duidelijk wordt dat de duurzame lijn weinig aandacht besteedt aan eerlijk loon. 'We ontdekten dat ze slechts een derde van het loon ontvangen dat nodig is om van te leven', stelt de organisatie. Transparantie wordt wel gesteld als prioriteit, waar er meer dan 12.000 controles worden uitgevoerd bij leveranciers en fabrikanten. Tegen 2020 wil Zara het doel bereiken geen gevaarlijke chemicaliën meer te gebruiken in fabrieken.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion