No invite, no problem: je kan nu ook zonder uitnodiging naar modeshows tijdens London Fashion Week

De Britse modeweek zal vanaf nu gedeeltelijk toegankelijk zijn voor mensen buiten de mode industrie.

london-fashion-week
Jonathan Daniel Price

Fashion Week is normaal gesproken enkel toegankelijk voor de happy few, slechts personen uit de mode en creatieve industrie worden uitgenodigd voor shows van hoogstaande modehuizen. London Fashion Week wil dit veranderen en is vanaf september toegankelijk voor het publiek. Maar wel tegen een prijskaartje.

'Betrokkenheid'

De British Fashion Council maakte deze beslissing bekend waarmee de Londense modeweek de eerste fashion week wereldwijd wordt die zijn deuren zal openstellen voor het publiek. De traditionele modeweek krijgt een uitgebreid programma om 'betrokkenheid te vergroten en een nieuw publiek te bereiken voor modebedrijven', aldus de British Fashion Council. Het publiek kan tickets kopen voor een van de zes geselecteerde shows die plaatsvinden tijdens de modeweek op zaterdag 14 en zondag 15 september 2019.

Meer dan een show

Standaardtickets kosten omgerekend zo'n 149 euro, terwijl degenen die front row willen zitten tijdens een show een kaartje kunnen kopen voor omgerekend 271 euro. Voor dat geld krijg je meer dan alleen een show te zien. Ook geeft het ticket toegang tot een paneldiscussie, het zogeheten DiscoveryLAB, een plek waarin mode, kunst en muziek samenkomen én krijg je toegang tot een gloednieuwe expositie waar het werk van vooruitstrevende ontwerpers te zien zal zijn. Ook ontvangen alle aanwezigen een goodiebag met mode en beautyproducten. Tickets voor een van de zes nieuwe shows van London Fashion Week vind je hier.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nieuws