Kanye West komt met een tweede kledinglijn gebaseerd op zijn Sunday Service

Kanye breidt zijn mode-imperium uit met een compleet nieuwe kledinglijn.

Kanye West tweede kledinglijn
Getty Images

Kanye West bouwt inmiddels een groot imperium op. Niet alleen is de muzikant succesvol in de muziekindustrie, ook op het gebied van mode timmert West flink aan de weg. Met zijn eerste kledinglijn Yeezy, die hij in 2015 oprichtte, gaf de rapper en ontwerper een nieuwe draai aan streetwear en ontwierp hij sneakers die cultstatus bereikten. Wellicht gaat West hetzelfde doen voor zijn vermeende tweede kledinglijn, waarmee hij naar verluidt druk bezig is, zo meldt WWD.

Tweede kledinglijn

Zo zou de 42-jarige artiest een trademark hebben ingediend voor de naam "Sunday Service", die verwijst naar de concerten met een heus gospelkoor die hij sinds muziekfestival Coachella wekelijks organiseert in Californië. Bij die concerten is vaak de complete Kar-Jenner familie aanwezig, inclusief Kanye's dochter North die wel eens naar de microfoon grijpt.

WWD meldt dat West op 19 juli de naam heeft ingediend onder Mascotte Holdings Inc., zijn eigen bedrijf. Een trademark moet altijd geschaard worden onder een specifieke categorie, en voor Sunday Service koos West voor 'broeken, jurken, footwear, hoofddeksels, jassen, loungewear, sjaals, shirts, sokken en tops'. Dat moet toch wel wijzen op een tweede kledinglijn, denken wij zo.

Yeezy 2.0?

West is sinds 2015 nauw betrokken bij de mode-industrie. Zo richtte hij zijn eigen label Yeezy op, in eerste instantie in samenwerking met Adidas, maar al snel presenteerde de rapper zijn eerste zelfstandige collectie tijdens New York Fashion Week. Zijn label is razend populair en inmiddels verheven tot cultmerk. Ook Kanye's vrouw Kim Kardashian wordt regelmatig gezien in zijn ontwerpen, die zich kenmerken door neutrale tinten en strakke spandex.

In hoeverre zijn nieuwe kledinglijn Sunday Service vergelijkbaar is met Yeezy, is vooralsnog niet bekend. Maar gezien West een groot talent heeft om op te vallen, zal het waarschijnlijk een modelabel worden waar we niet omheen kunnen.This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion