Meghan Markle is gasthoofdredacteur van het septembernummer van de Britse Vogue

De hertogin van Sussex heeft een hele groep inspirerende vrouwen verzameld voor haar eerste modenummer, genaamd Forces for Change.

meghan markle britse vogue septembernummer
Max Mumby/IndigoGetty Images

Na maandenlange speculatie is het nieuws dan nu echt officieel; niemand minder dan Meghan Markle is de nieuwe gasthoofdredacteur van het septembernummer van de Britse Vogue. Voor het gloednieuwe modenummer van het blad genaamd Forces for Change ging de hertogin van Sussex de samenwerking aan met verschillende vrouwelijke iconen die de samenleving op radicale en positieve manieren hervormen.

Inspirerende vrouwen

Meghan kiest ervoor om een groep van vijftien vrouwen te tonen op de cover van het nummer. Zo zullen onder meer de jonge klimaatverandering campagnevoerder Greta Thunberg, de premier van Nieuw-Zeeland Jacinda Ardern, model Adwoa Aboah en actrice en campagnevoerder Jane Fonda een onderdeel zijn van de vrouwelijke figuren op de cover van het tijdschrift.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Meghan zelf zal niet op de cover staan - ze zou het te 'opschepperig' vinden om haar afbeelding op de cover te zetten, zo stelt hoofdredacteur Edward Enninful. In plaats daarvan kiest Meghan ervoor om een licht te werpen op vrouwen die haar inspireren en een ware kracht van verandering zijn. De 16e open plek op de cover is een zilveren reflecterende spiegel, om te laten zien hoe de lezer deel uitmaakt van dit moment in de tijd en zelf kan deelnemen aan verandering.

Bijzondere thema's

De cover is gefotografeerd door Peter Lindbergh - zijn eerste voor het tijdschrift sinds september 1992. Voor het nummer ging Meghan in gesprek met de voormalige Amerikaanse first lady Michelle Obama. Meghan vroeg ook haar echtgenoot Prins Harry om onderdeel te zijn van het nummer. Zo zal een interview tussen de hertog en antropologe Jane Goodall te zien zijn in het septemberissue. De hertogin heeft ervoor gekozen om een aantal thema’s in het bijzonder te benadrukken. Zo krijgen onderwerpen als klimaatverandering, LGBTQ-rechten, geestelijke gezondheidsproblemen en de migratiecrisis allemaal de aandacht.

'Forces for Change'

Meghan Markle stelt erg blij te zijn met het resultaat tegenover de Britse Vogue. 'De afgelopen zeven maanden waren een lonend proces om samen te werken met met Edward Enninful, om in het meest gelezen modenummer van het jaar de aandacht te richten op de waarden, oorzaken en mensen die invloed hebben op de wereld van vandaag. Door deze lens hoop ik dat je de kracht van het collectief zult voelen in de diverse selectie van vrouwen die voor de cover zijn gekozen, evenals het ondersteuningsteam dat ik heb ingeschakeld om dit aan het licht te brengen. Ik hoop dat lezers zich net zo geïnspireerd zullen voelen als ik, door de Forces for Change die ze op deze pagina's vinden.'

Het is voor het eerst in de 103-jarige geschiedenis van de Britse editie van het modetijdschrift dat er een gast aan het roer staat van het septembernummer. De speciale editie zal verschijnen op vrijdag 2 augustus.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Meghan Markle